Familieboom Pruim

5 soorten pruimen aan 1 boom

v.a.: € 32,50

Formaat
Afmeting Ø19 cm potmaat, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte 100cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 32,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De familieboom pruim is een zelfbestuivende pruimenboom die zo geënt is dat er wel 5 soorten pruimen aan 1 stam groeien. Leuk? jazeker! Iedereen vindt wel een pruim naar zijn of zijn of haar smaak. Daarnaast hebben de pruimen ook nog eens verschillende kleuren. En dat staat dan weer leuk op de fruitschaal!

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Deze pruimenboom is een zeer speciale soort, hier groeien namelijk niet één maar vijf soorten pruimen aan! Zo heeft u pruimen met verschillende smaken, kleuren en rijptijden. Voor de pruimen aan de boom komen zal de boom in bloei staan. Prachtige bloesem zal uw tuin sieren in het voorjaar, waarna de pruimen zich zullen vormen. De pruimenboom is zelfbestuivend en heeft dus geen andere soort nodig om vruchten te kunnen groeien. Dit maakt deze boom ook erg geschikt voor kleinere tuinen. De verschillende soorten pruimen die aan deze boom groeien zijn de Opal, Reine Victoria, Reine Claude D’oullins, Mirabelle de Nancy en de Bleue de Belgique. De pruimen hebben verschillende smaken en kleuren. Zo is de Opal pruim blauw/paars met een volle zoete smaak en kan deze in juli geplukt worden. De Reine Victoria is een zoete, donker roze/ paarse pruim die in augustus geplukt kan worden. De Reine Claude D’oullins is een kleinere pruim die erg sappig is. De Mirabelle de Nancy is een gele pruim met rode stippen en een zoete smaak, die rijp is in augustus. De Bleue de Belgique is een zoete/lichtzure pruim met een rood/blauwe kleur die ook in augustus rijp zal zijn. De pruimen zijn allemaal erg geschikt voor consumptie en door de verschillende soorten is er voor ieder wat wils. De boom staat graag op een zonnige plek in uw tuin in een vocht doorlatende bodem. Hoe meer zon, hoe rijper de vruchten.

Lees meer
De pruimenboom kunt u het best snoeien tussen april en september. Snoei beslist niet in de winter. Snoei op een warmere dag, wanneer er geen regen voorspeld is. Zo kan de boom goed herstellen. Het doel van de snoei is om dode- en gekneusde takken weg te snoeien. U werkt van onder naar boven en zo ver mogelijk van de hoofdstam af. De uitlopers aan de onderkant van de boom mogen zoveel mogelijk weggesnoeid worden. Tevens kunt u een aantal takken horizontaal buigen, wat als voordeel heeft dat de groei wordt tegengegaan en de vrucht juist beter groeit. Snoei zeker niet te vaak of te veel, snoei bijvoorbeeld één grote tak weg in plaats van verschillende kleinere. Geef in de zomer wat mest aan de boom en om het jaar kunt u wat kalk strooien. De boom zal u zeker dankbaar zijn!
Lees meer
In de begin periode na aanplanten is het belangrijk dat de boom met regelmaat water krijgt. Geef daarom één keer per week water wanneer het een week droog geweest is. Giet het water altijd rustig over de grond, zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Wanneer het vriest dient u echter géén water te geven. Wanneer het warm én droog is geeft u twee tot drie keer per week water. Na het eerste jaar na aanplanten is water geven alleen nodig tijdens langdurige droge en warme periodes.
Lees meer
Plaats de pruimenboom in een goed doorlatende bodem op een zonnige plek. Wanneer er een jute zak om de wortels of kluit van de boom zit, dient u deze niet te verwijderen. Graaf een plantgat dat iets breder en dieper dan de wortels of kluit van de boom is. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus Fruit. Deze organische bodemverbeteraar zal er voor zorgen dat de pruimenboom een goede start zal krijgen. Vul hier het aanplant gat mee op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Om scheef waaien te voorkomen kunt u het best twee boompalen gebruiken. Plaats één boompaal aan elke zijde van de boom en verbind deze met de boom door boomband en nagels te gebruiken. (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm). Alle bijhorende producten kunt u vinden op onze webshop bij accessoires. Zo koopt u gemakkelijk alles wat u nodig heeft via één webshop!
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Familieboom Pruim
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!