Bamboe Spectabilis

Bambusa aureosulcata 'Spectabilis'

v.a.: € 36,50

Formaat
Hoogte 100-150cm
  • Koop 2 st. voor € 35,00 per st.
€ 36,50
Hoogte 200-225cm
  • Koop 2 st. voor € 51,00 per st.
€ 53,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Bambusa aureosulcata 'Spectabilis' is een Bamboe soort met een dikke stengel. De stengels van de Bamboe zijn geel van kleur en hebben een afgeplatte kant. Over de gele stengels lopen donker groene groeven. 

Onze voordelen:

Kenmerken van Bamboe 'Spectabilis'

De Bamboe Spectabilis is een prachtige bamboe soort die net als alle andere Phyllostachys aureosulcata soorten vol en dicht is. In de winterzon en de voorjaarszon zullen de nieuwe stengels van dit siergras tijdelijk lila/rood kleuren. Wanneer geplant op een goede plaats kan de bamboe spectabilis tot wel 6 meter hoog worden. Deze bamboe soort is zeer geschikt als haag of solitair. De Bamboe spectabilis is een robuuste en sterke bamboeplant die tijdelijk droogte goed kan verdragen. De bamboe is een harde groeier met een uitbreidingsdrang. Hierdoor is het raadzaam om de bamboe aan te planten met een wortelbegrenzer.

Lees meer

Bamboe 'Spectabilis' snoeien

Doordat de Bamboe spectabilis een woekerende, bamboe soort is, is het belangrijk om deze bamboe soort te snoeien. Het snoeien van groenblijvende bamboe kan eigenlijk hele jaar door, mits het niet vriest. Wanneer je de plant wilt verjongen kun je het best in de zomer snoeien. Hiermee wordt de groei van nieuwe scheuten gestimuleerd. Vanaf oktober tot januari kun je de bamboe snoeien. Rond deze tijd ligt de aanmaak van de nieuwe scheuten stil en zijn deze goed uitgehard. Hierdoor kun je geen schade toebrengen. Je kunt de bamboe snoeien om structuur aan te brengen, de plant de verjongen of om een bepaalde vorm te behouden. In de maand februari is het raadzaam om de Bamboe te bemesten.

Lees meer

Bambusa 'Spectabilis' water geven

Bamboe planten verbruiken veel water maar de plant staat niet graag in stilstaand water. Dit kan voor wortelrot zorgen, en dat zou zonde zijn van de mooie bamboe! Zorg er daarom voor dat de grond vochtig is, maar ook goed doorlatend. Vooral in de zomer is het belangrijk dat je de bamboe twee tot drie keer in de week water geeft. Dit is afhankelijk van droogte en hitte. Hoe warmer en droger, hoe meer water. Heeft het genoeg regent, dan heeft de bamboe geen extra water nodig. Geef geen water tijdens vorst.

Lees meer

Bamboe 'Spectabilis' planten

1. Graaf een aanplantgat, bijna twee keer groter dan de kluit van de bamboe plant 2. Zet een eventuele wortel begrenzen in de grond. Doordat de spectabilis een woekerende soort is, is dit erg raadzaam. 3. Plaats de bamboe in het gat, even diep als bij onze kwekerij. Dit is te zien aan de donkere kleur onderop de stam. 4. Vul het gat aan met de uitgegraven aarde, gemengd met aanplantgrond. 5. Duw het gat goed aan en geef ruim water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bamboe Spectabilis
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!