Bamboe Bissetii

Phyllostachys Bissetii | Bambusa Bissetii

v.a.: € 85,00

Formaat
Afmeting 30 ltr., Stamhoogte --, Totaalhoogte 150-200cm
€ 85,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Bamboe Bissetii is een prachtige groenblijvende bamboesoort, ideaal als solitair of als haag. Hij doet het perfect in de volle zon én in de schaduw. Met deze snelle groeier profiteert u binnen een mum van tijd van een dichtbegroeide natuurlijke afscheiding in uw tuin.

Onze voordelen:

5 positieve eigenschappen van de Bamboe Bissetii

Ideaal als solitair en als haag
Winterhard en wintergroen
Geschikt voor de volle zon, halfschaduw en schaduw
Dikke groene halmen (stengels) met een hoge sierwaarde
Dichtbegroeid

De Bamboe Bissetii (ook wel bekend onder de namen Phyllostachys Bissetii en Bambusa Bissetii) is een sterke plant die goed winterhard is. Daarnaast is hij wintergroen: de groene stengels hebben het hele jaar door een enorme sierwaarde. Het blad heeft een lichtgroene kleur. De plant groeit snel tot een hoogte van 5 à 8 meter. Als u hem als haag plant wordt hij zo’n 2 tot 4 meter breed. De Bamboe Bissetii is makkelijk in onderhoud, maar de wortels mogen niet in té natte grond staan. Kenmerkend voor de haag is dat hij snel dichtgroeit en op die manier voor optimale privacy zorgt.

De Bamboe Bissetii kopen doet u veilig online bij Bomenenzo.nl. Profiteer nu van topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Lees meer

Bamboe Bissetii bemesten

De Bamboe Bissetii is een makkelijk te onderhouden plant. Hij is sterk, winterhard en groeit goed in vrijwel elke ondergrond. Wij raden u aan om de plant in het voorjaar en in de zomer wat meststof te geven. Hiermee houdt u de Bamboe gezond. Wij adviseren u om het bodemverbeterende middel Vivimus universeel te gebruiken, voordelig verkrijgbaar bij Bomenenzo.nl.

Bamboe Bissetii snoeien

De Bamboe Bissetii kan uiteindelijk zo'n 5 tot 8 meter hoog worden. Plant u hem als haag? Dan wordt hij gemiddeld 2 tot 4 meter breed. De Bamboe Bissetii snoeien kan in principe het hele jaar door, maar de beste snoeitijd is augustus of september. Als u de Bamboe solitair heeft geplant knipt u de stengels nét boven de grond af. Hiermee verjongt u de plant. Als u een bamboehaag heeft is een heggenschaar het meest voor de hand liggende snoeimateriaal. U zult merken dat er aan de bamboestengels zijtakjes groeien. Verwijder deze in juli (ze zijn dan nog jong). U bereikt hier een mooi ruimtelijk effect mee.
Lees meer

Bamboe Bissetii water geven

Warm weer, zon en wind kunnen ervoor zorgen dat de Bamboe Bissetii snel uitdroogt. Is het blad opgekruld? Dan is het absoluut nodig om hem water te geven. Hierbij is het van belang dat u de Bamboe meerdere keren water geeft, zodat de wortels het vocht goed op kunnen nemen. In het algemeen geldt: hoe beter hij ingeworteld is, hoe minder water hij nodig heeft.
Lees meer

Bamboe Bissetii planten

Groot voordeel van de Bamboe Bissetii is dat hij het uitstekend doet in de volle zon, halfschaduw en schaduw. De plant kan behoorlijk woekeren, dus wij raden u wel aan om een wortelbegrenzer te gebruiken. De grond waarin u de Bamboe Bissetii plant moet vocht doorlatend zijn. U kunt hem het beste planten na februari, als de vorst uit de grond is.

Graaf een ruim aanplantgat, het liefst twee keer zo groot als de kluit van de Bamboe. Breng hierna een wortelbegrenzer in het gat aan. Gebruik bij het planten vruchtbare aanplantgrond, die boordevol meststoffen zit. Zet daarna uw Bamboe Bissetii voorzichtig in het gat en druk het geheel goed aan. Geef de Bamboe daarna voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bamboe Bissetii
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!