Fargesia Rufa

Fargesia Rufa

v.a.: € 24,95

Formaat
Hoogte 70-80cm
€ 24,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Fargesia Rufa is een mooie, bossige bamboesoort die als groot voordeel heeft dat hij niet woekert en wintergroen is. Deze bamboesoort kan als solitair en als haag geplant worden. Met deze bamboe geeft niet alleen een oosters tintje aan je tuin, maar zorgt ook voor veel privacy.

Onze voordelen:

De Fargesia Rufa is een bamboesoort die niet woekert. Dat houdt in dat de wortelstokken ondergronds niet aan de wandel gaan. De nieuwe scheuten van deze bamboesoort zullen dan altijd dicht bij de moederplant omhoogkomen. Hierdoor hoef je geen maatregelen te nemen om deze plant in toon te houden. Een ander groot voordeel van deze bamboesoort is dat hij wintergroen is en als solitair of haag goed geplant kan worden. De snelgroeiende bamboe kan een hoogte van 200 tot 300 cm bereiken en groeit dicht waardoor je gemakkelijk privacy creëert. De Rufa kan op elke grondsoort groeien. Wel dient de grond vochtig te zijn, maar wel goed doorlatend. Wanneer de plant constant natte voeten heeft kan er wortelrot ontstaan. Het liefst staat de Fargesia op een zonnige of halfschaduw standplaats uit de wind.

TIP: Deze bamboe soort valt ook onder de categorie siergrassen. Daarin vind je nog meer bamboe én sierlijke grassoorten.

 

Lees meer

Het verzorgen van deze bamboe plant vergt niet veel tijd. Bemest twee keer in het jaar, in de lente en in de zomer, de Fargesia Rufa om ervoor te zorgen dat de bamboe van voldoende voeding wordt voorzien. Op onze webshop vind je hier speciale mest voor. De bladeren van de bamboe kunnen verdorren, deze kun je verwijderen. De bladeren kun je verwijderd door de stengel door te knippen vlak bij de stam. Doordat deze bamboe plant niet woekert hoef je voor de rest niets aan verzorging te doen.

Lees meer

De Fargesia Rufa staat niet graag droog en water geven is dan ook erg belangrijk. Wanneer de plant in een pot staat is het belangrijk dat hij met regelmaat water krijgt. In de volle grond is het vooral belangrijk dat de kluit vochtig gehouden wordt tijdens warme dagen, zoals in de zomermaanden. Je kan dan dagelijks water geven. Tijdens minder warme dagen hoef je niet dagelijks water te geven. Aan de bladeren kun je zien of je te veel of te weinig water gegeven hebt. Bladeren met zwarte punten hebben te veel water gehad. Bladeren met bruine of gele kleur hebben te weinig water gehad. Om ervoor te zorgen dat de bladeren niet uitdrogen kun je deze een keer per week besproeien. Besproei echter niet in de volle zon. Sproei daarom in de avond of ochtend. In de winterperiode dien je echter helemaal geen water aan de plant te geven.

Lees meer

Om de Rufa in de volle grond te planten die je een aanplantgat te graven dat ruim genoeg is voor de kluit. Maak de grond goed los en plaats de plant even diep als bij onze kwekerij gedaan is. Dit kun je zien aan het donkere gedeelte onder op de stam. Meng de uitgegraven aarde met aanplantgrond en vul hiermee het gat op. De aanplantgrond zorgt ervoor dat de plant een extra steuntje in de rug krijgt voor een goede start. Druk de aarde stevig aan en geef ruim water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fargesia Rufa
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!