Bamboe Nigra

Bambusa phyllostachys Nigra

v.a.: € 72,50

Formaat
Hoogte 150-200cm
  • Koop 2 st. voor € 70,00 per st.
€ 72,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Bamboe Nigra wordt ook wel zwarte Bamboe genoemd. Dit komt doordat de stevige stengels van deze Bamboe zwart verkleuren. De Bambusa phyllostachys Nigra heeft aan zijn zwarte stengels klein licht groen blad.

Onze voordelen:

Bamboe Nigra, of Bambusa phyllostachys Nigra, wordt ook wel zwarte bamboe genoemd. Het is een prachtige bamboe soort (siergras) die erg bekend is door zijn zwarte stengels. De bladeren aan de forse bamboe plant zijn fijne, lange bladeren die aan lange, sierlijk overhangende stengels hangen. De stengels zijn eerst groen en kleuren glanzend zwart naarmate ze ouder worden. De zon versnelt dit proces. De Bamboe Nigra is prachtig als haag maar kan ook goed in een royale kuip of pot staan.  De groenblijvende Bamboe behoort tot de woekerende bamboes. Om te voorkomen dat de korte uitlopers van de Bamboe Nigra verder de tuin in gaan is het raadzaam om een wortelbegrenzer aan te brengen. Scheuten die de verkeerde kant opgroeien, kun je zo diep mogelijk wegknippen. De Zwarte bamboe verdraagt droge, zonnige periodes goed. De plant is winterhard en groeit het liefst op een beschutte, zonnige standplaats.

Lees meer

De zwarte bamboe verdraagt snoei goed. Je kunt Bamboe Nigra makkelijk snoeien met een sterke snoeischaar of takkenschaar. Je kunt stengels tot vlak boven de grond afknippen, dit zal geen schade veroorzaken voor de bamboe plant. De herfst is een goede tijd om te snoeien. Wanneer je de oude stengels wegknipt, stimuleer je de groei van nieuwe scheuten. Deze sterke bamboe soort kan ook goed dienen als haag. Om een haag te vormen dien je de stengels aan de bovenkant af te knippen. Zo groeien er meer bladeren en creëer je een dichte haag. De zwarte bamboe is ook erg mooi als solitair. Je kunt de onderste zijscheuten wegknippen zodat de zwarte stengels goed zichtbaar zijn. Tegen een lichte achtergrond komen deze scheuten prachtig uit.

Lees meer

Bamboe Nigra vergt droogte en warme periodes erg goed. De eerste twee naar na aanplanten kun je de bamboe van extra water voorzien tijdens droge periodes. Wanneer het weinig of niet geregend heeft kun je één keer in de week de bamboe van water voorzien. Geef niet té veel water, dit kan wortelrot veroorzaken. Tijdens vorst dien je de bamboe geen water te geven. Zijn de tempraturen erg hoog en is het langere tijd droog? Dan is het altijd raadzaam om de bamboe twee keer in de week van water te voorzien.

Lees meer

Bambusa phyllostachys Nigra groeit op alle grondsoorten, mits de grond goed doorlatend is. Een te natte grond kan voor wortelrot zorgen. De Nigra staat het liefst in de zon of half schaduw op een beschutte plaats. Graaf een gat waar de Nigra wortels gemakkelijk inpassen op een beschutte, zonnige plek in je tuin. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels, laat deze dan zitten. Bij het verwijderen hiervan vervalt je garantie en is de kans op wortelschade erg groot. Andere omhulsels en potten dienen wél verwijderd te worden. Plaats de bamboe plant in het aanplantgat en vul het gat op met de uitgegraven grond. Deze grond kun je mengen met aanplant grond om de plant een extra steuntje in de rug te geven voor een ideale start.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bamboe Nigra
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!