Olijfwilg Compacta

Elaeagnus ebbingei Compacta

v.a.: € 13,50

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 13,50
Hoogte 80-100cm
€ 15,00
Hoogte 100-125cm
Speciale prijs € 16,95 Normale prijs € 22,50
Hoogte 125-150cm
Tijdelijk niet leverbaar
Speciale prijs € 19,50 Normale prijs € 26,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’, bekend als Olijfwilg, is een sterke groenblijvende haagplant. Hij is uitermate geschikt als afscheiding voor in de tuin of op het terras. Deze olijfwilg geeft prachtige bladeren en bloemen, en is ook nog eens makkelijk in onderhoud.

Onze voordelen:

Waan jezelf in Mediterrane sferen met de mooie Olijfwilg ‘Compacta’. Deze cultivar is compacter, voller en beter vertakt dan de gewone Olijfwilg. De Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’ is een sterke wintergroene haagplant, die zich kenmerkt door prachtige bladeren met een grijsgroene bovenkant en zilvergrijze onderkant. Deze sieren je tuin, terras of balkon het hele jaar! Vanaf september bloeit de wintergroene struik met roomwitte bloemetjes, die zoet geuren en bijen aantrekken. Deze kunnen uitrijpen tot rode bessen, geliefd bij vogels. De bessen hebben een zilverachtige gloed, waardoor de Olijfwilg ook wel Zilverbes genoemd wordt. Je kunt de Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’ als solitaire blikvanger gebruiken, in de tuin of op het terras of balkon in pot, maar ook zeer goed als haag toepassen. De tuinplant vormt een mooie dichte afscheiding en wordt maximaal 2,5 tot 3,5 meter hoog. Het is een goed winterharde en sterke Mediterrane struik, die ook nog eens makkelijk te onderhouden is. Welke plek buiten geef jij jaarrond een fraai groen accent met deze topper? 

  • Bloeikleur: Roomwit en zilverkleurig
  • Bloeitijd: Eind september - november
  • Bladkleur: Olijfgroen en zilverkleurig
  • Groenblijvend: Ja 
  • Standplaats: Zon of halfschaduw
  • Hoogte: 2,5 - 3,5 meter
  • Winterhard: Ja

 

Lees meer

Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’ verzorgen

De Olijfwilg ‘Compacta’ is niet alleen een mooie verschijning, maar ook een praktische aanwinst. Het is een sterke, goed winterharde heester, die goed bestand is tegen luchtverontreiniging, wind en zout. In kustgebieden is de Olijfwilg dan ook erg populair. Speciale verzorging heeft de Mediterrane heester niet nodig.

Olijfwilg 'Compacta' snoeien

Je kunt de Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’ gemakkelijk snoeien. Als je de Olijfwilg als struik houdt, kun je er ook voor kiezen zo min mogelijk te snoeien en alleen wat bij te punten. Na een flinke snoei blijven de bloemen en bessen namelijk uit. Als haag zul je wel forser moeten snoeien voor het behoud van een mooie vorm en dichtheid. In het voorjaar snoei je de Olijfwilg ‘Compacta’ in model en eventueel in het najaar nog eens.

Lees meer

Olijfwilg ‘Compacta’ water geven

In de eerste periode na het aanplanten is het aan te raden om regelmatig water te geven. Zodra de Olijfwilg ‘Compacta’ goed geworteld is, hoef je alleen nog extra water te geven tijdens zeer droge periodes. Over het algemeen heeft de Elaeagnus ebbingei weinig water nodig en kan deze eens gevestigd prima tegen droogte. 

Lees meer

Olijfwilg ‘Compacta’ planten

De Zilverbes is zowel een mooie solitair als geschikte haagplant. De Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’ groeit compact en vol en is daarom perfect voor een dichte afscheiding. Voor een mooie haag heb je drie of vier stuks per strekkende meter nodig. Je kunt de struik zowel in de volle grond als in een pot planten. Zoek een standplaats uit in de volle zon of halfschaduw. Deze Mediterrane plant zie je ook veel in kustgebieden, doordat de Olijfwilg goed tegen zout en (zee)wind kan. Eigenlijk doet de ‘Compacta’ het in elke grondsoort goed, zolang de bodem goed doorlatend is. Maak daarom altijd gebruik van speciale aanplantgrond. Dit maakt de bodem luchtig én voedzaam. Geef na het aanplanten nog voldoende water en je Olijfwilg kan goed gaan groeien.

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Olijfwilg Compacta
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoeveel olijfwilg moet ik per meter plaatsen voor een haag?

Voor de kleinere hoogten adviseren wij 4 planten per m1. Voor de hoogte vanaf 80-100 is 3 per m1 voldoende.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!