Olijfwilg 'Gilt Edge'

Elaeagnus ebbingei 'Gilt Edge'

v.a.: € 10,25

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 10,25
Hoogte 50-60cm
€ 37,50
Hoogte 60-80cm
€ 42,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Elaegnus Ebbingei ‘Gilt Edge’ is beter bekend als Olijfwilg ‘Gilt Edge’ en is te koop bij Kwekerij bomenenzo.nl. Deze sterke olijfwilg is een mooie sierheester met prachtige bladeren die uit verschillende kleuren bestaan. Zo is de onderkant van het blad zilvergrijs en de bovenkant is donkergroen van kleur met gele randen. In de herfstmaanden verschijnen er onopvallende witte bloemen aan de olijfwilg. De olijfwilg groeit struikvormig maar kan ook als haagplant gebruikt worden.

Onze voordelen:

Olijfwilg verzorgen

Het onderhoud van de olijfwilg ‘Gilt Edge’ is vrij eenvoudig. Zo is de olijfwilg bestand tegen veel weersomstandigheden. Zaken als veel wind, felle zon en luchtvervuiling doen deze sierheester geen kwaad. De olijfwilg is winterhard en blijft de hele winter prachtig groen van kleur. Geef de sierheester regelmatig water in drogere periodes, want deze plant houdt niet van een te droge grond. Door de heester, het liefst na het snoeien, te voorzien van mest blijft deze in een goede conditie en geniet u erg lang van de betoverende kleuren van de prachtige olijfwilg.

 

Olijfwilg snoeien

Er zijn verschillende momenten waarop de olijfwilg gesnoeid kan worden. Als de sierheester als struik fungeert kunt u de olijfwilg in maart, na de vorst, terugsnoeien. Deze periode is ook de beste keus als u de olijfwilg drastisch wil terugsnoeien, omdat deze te groot is geworden. Belangrijk is om na die snoeibeurt de heester veel compost en water te geven. Als de heester als haag wordt gebruikt is het advies om twee keer per jaar te snoeien: in april, na de nachtvorst, en in september. Zo blijft uw haag op zijn mooist.

 

Olijfwilg planten

De olijfwilg ‘Gilt Edge’ houdt van een plek in de zon, maar gedijt ook goed op een plek met halfzon (=halfschaduw). Een plaats helemaal in de schaduw is niet zo geschikt. Omdat deze sierheester goed bestand is tegen harde wind en zoute grond, is de olijfwilg erg geschikt om aan te planten in kustgebieden. Ook in andere grondsoorten kan de olijfwilg geplant worden en zal deze goed groeien. Het is wel van belang dat u de heester regelmatig water geeft in droge periodes. Daarnaast is het goed om er rekening mee te houden dat deze plant lastig te combineren is met vaste planten, door de grote vochtopname.

 

  • Bloeikleur: groen
  • Bloeitijd: september, oktober, november
  • Bladkleur: groen, geel
  • Groenblijvend: ja
  • Standplaats: zon, halfschaduw
  • Hoogte: 200 cm
  • Winterhard: ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Olijfwilg 'Gilt Edge'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!