Euonymus japonicus Microphyllus Albovariegatus

Kardinaalshoed / Kardinaalsmuts 'Microphyllus Albovariegatus'

v.a.: € 7,50

Formaat
Stamomtrek 2,5 ltr, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 15-20cm
€ 7,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Deze Kardinaalshoed heeft groenwit bont blad en een onopvallende bloeiwijze. De groei van de Euonymus japonicus 'Microphyllus Albovariegatus' is opgaand. De twijgen wortelen niet. Goed te planten in kustgebieden. Prima bestand tegen wind en meegevoerd zout. Kan ook aangeplant worden als haagje.

Onze voordelen:

De Kardinaalshoed of Kardinaalsmuts (Euonymus japonicus) 'Microphyllus Albovariegatus' is een compacte, opgaande, groenblijvende struik. De sierwaarde zit hem in de glanzende, donkergroene bladeren met witte, onregelmatige rand. De bonte bladeren blijven ook in de winter aan de tuinplant zitten, waardoor de Kardinaalshoed 'Microphyllus Albovariegatus' jaarrond voor kleur en sfeer in je tuin zorgt. Het is een vaste plant met veel gebruiksmogelijkheden. Zo is het een geschikte haagplant om een wintergroene, dichte, laag haag mee te vormen. Ook als solitair heester, in de border of in een pot op het terras of balkon komt de 'Microphyllus Albovariegatus' goed tot zijn recht. De Euonymus japonicus bereikt een bescheiden hoogte van 50 tot 100 cm en is daarom geschikt voor kleine tuinen. In mei en juni bloeit de 'Microphyllus Albovariegatus' met onopvallende witgroene bloemetjes. Doordat de Japanse Kardinaalshoed maar matig winterhard is, bescherm je de tuinplant het best bij strenge vorst. Geef de wintergroene plant een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw – in de zon is de kleurschakering van de bladeren beter zichtbaar – in een goed doorlatende bodem. De Kardinaalshoed 'Microphyllus Albovariegatus' stelt weinig eisen aan de grondsoort en is daarnaast makkelijk te verzorgen. De tuinplant verdraagt snoei goed en is bestand tegen zeewind. 

 

Eigenschappen groenblijvende haagplant Kardinaalshoed (groen-wit):

  • Bloeikleur: Geelgroen onopvallend
  • Bloeitijd: Juni-Juli
  • Bladkleur: Groenwit bont
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon- Halfschaduw
  • Hoogte: 50-100cm
Lees meer

De Kardinaalshoed 'Microphyllus Albovariegatus' is niet kieskeurig als het gaat om de grondsoort en is goed te snoeien. Snoeien is niet noodzakelijk, maar wel goed mogelijk om de tuinplant mooi in model te houden. In het voorjaar, na de vorst, kort je lange scheuten in en snoei je oude, uitgedroogde en vormverstorende takken weg. Op deze manier houd je je heester of haagje netjes in model. Geef de Kardinaalsmuts na het snoeien wat organische mest om goed te kunnen groeien. In de winter is het raadzaam om de 'Microphyllus Albovariegatus' extra te beschermen tegen vorst en wind, omdat deze soort maar matig winterhard is. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van een vliesdoek of een mulchlaag rond de voet aan te brengen.

Lees meer

Heb je de Japanse Kardinaalshoed aangeplant? Geef de jonge plant voldoende water in de eerste periode na de aanplanting om goed te kunnen wortelen en groeien. Een volwassen plant hoef je alleen bij warm en droog weer nog extra water te geven. De Euonymus japonicus staat het liefst in een niet te natte, maar ook niet te droge grond. Houd de bodem goed doorlatend, zodat overtollig water gemakkelijk weg kan.

Lees meer

De Kardinaalshoed 'Micro. Albovariegatus' is een veelzijdige plant. Je kunt hem door de compacte, dichte, opgaande groei mooi als wintergroene, laag haag toepassen. Daarnaast is het een prachtige solitaire plant, geschikte borderplant en fraaie potplant voor op het terras of balkon. Zolang je zorgt voor een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw en een voedzame, goed doorlatende bodem, voelt de Kardinaalsmuts zich snel thuis. In de zon is de kleurschakering van het blad scherper dan in de schaduw. Een beschutte standplaats is van belang, omdat de Euonymus japonicus 'Microphyllus Albovariegatus' matig winterhard is. Aangezien de tuinplant bestand is tegen zeewind, is deze ook aan de kust te planten. Voor een luchtige bodem met de nodige voedingsstoffen voor een energieke start gebruik je het best aanplantgrond. Wanneer je meerdere Kardinaalsmutsjes bij elkaar wilt planten, heb je circa 5 stuks per vierkante meter nodig. Klaar met de aanplanting? Geef de jonge plant(en) dan voldoende water om goed te kunnen settelen.

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Euonymus japonicus Microphyllus Albovariegatus
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!