Toscaanse Jasmijn Star of Toscane

Trachelospermum Jasminoides Star of Toscane

v.a.: € 10,95

Formaat
Totaal hoogte 50-60cm
Niet leverbaar
€ 10,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Trachelospermum Jasminoides 'Star of Toscane', beter bekend als gele Toscaanse Jasmijn, is een beeldschone winterharde én wintergroene klimplant. Vanaf juni t/m september bloeit de 'Star of Toscane' rijkelijk met schitterende gele, stervormige bloemen. Deze prachtige bloemen verspreiden een heerlijk zoete geur.

Onze voordelen:

Toscaanse Jasmijn ‘Star of Toscane’ kopen

De Trachelospermum Jasminoides ‘Star of Toscane', beter bekend als gele Toscaanse Jasmijn, is een prachtige klimplant die vanaf juni t/m september rijkelijk bloeit met gele stervormige bloemen. Hierdoor wordt hij ook wel ‘gele Sterjasmijn’ genoemd. Met deze spectaculaire bloeier is uw tuin voorzien van een heerlijke, zomerse sfeer. Aanvullend op het schitterende aangezicht, verspreidt deze klimmer ook nog een lekkere zoete geur. De ‘Star of Toscane’ is, net als de ‘Star of Sicily’, een winterharde én wintergroene klimplant. Ook in de koude winterdag heeft u met deze topper dus altijd een prachtige groene muur of schutting. 

TIP: Combineer deze Toscaanse Jasmijn met bijvoorbeeld een clematis, voor een prachtige variatie aan bloemen kleuren.

Wilt u dit prachtige zonnetje ook laten stralen in uw tuin? U kunt de Toscaanse Jasmijn ‘Star of Toscane’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen plant uitzoeken bij ons in de kwekerij!


Toscaanse Jasmijn ‘Star of Toscane’ verzorgen

Over het algemeen is de ‘Star of Toscane’ makkelijk qua verzorging. Zolang u hem voorziet van voldoende water en voeding zal hij goed kunnen groeien. Het is dan ook belangrijk dat u deze Jasmijn, vooral vlak na de aanplant én tijdens de bloeiperiode, regelmatig van water voorziet. Hoewel deze klimplant ook vrij goed droogte kan verdragen, adviseren wij toch om hem bij zomerse temperaturen te voorzien van wat meer water.

Toscaanse Jasmijn bemesten
Naast water heeft deze prachtige bloeier ook voeding nodig. Door uw ‘Star of Toscane’ te bemesten stimuleert u zijn groei en bloei, en houdt u ook zijn weerstand hoog. Voor de meest spectaculaire bloei kunt u deze klimmer, vanaf maart t/m september, maandelijks voorzien van wat mest.


Toscaanse Jasmijn ‘Star of Toscane’ snoeien

Een fijn (en groot) voordeel van deze klimmer is dat hij nauwelijks gesnoeid hoeft te worden. Sterker nog, een drastische snoeibeurt kan deze plant slecht verdragen. U kunt hem wel snoeien om zijn mooie vorm te behouden, of als hij te groot wordt. Let er alleen dus wel op dat u niet teveel van de plant verwijderd. Als u deze gele Sterjasmijn wilt snoeien kunt u dit het beste in het voorjaar doen (maart) of vlak na de bloei.

TIP: Snoei alleen met schoon en scherp snoeigereedschap! Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de takken van uw Toscaanse Jasmijn.


Toscaanse Jasmijn ‘Star of Toscane’ planten

Ook als het gaat om de aanplant is deze klimmer niet veeleisend. De Toscaanse Jasmijn kan goed groeien in allerlei verschillende soorten tuingrond, zolang de bodem maar voedzaam en licht-vochtig is. Als u zeker wilt zijn van de beste start voor uw gele Toscaanse Jasmijn, raden wij het u aan om uw huidige tuingrond aan te mengen met speciale aanplant grond. Onze universele aanplant grond zit vol voedingsstoffen en houdt/maakt uw bodem goed luchtig. Een luchtige bodem kan goed vocht doorlaten, dit is belangrijk voor het behoud van een licht-vochtige bodem. Qua standplaats kunt u de ‘Star of Toscane’ het beste op een enigszins beschutte, zonnige plek aanplanten.


  • Bloeikleur: Geel
  • Bloeitijd: Juni - september
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Geur: Sterke zoete geur
  • Standplaats: Zon of halfschaduw
  • Hoogte: max 6 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Toscaanse Jasmijn Star of Toscane
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!