Toscaanse Jasmijn Star of Toscane

Trachelospermum Jasminoides Star of Toscane

v.a.: € 10,95

Formaat
Totaalhoogte 50-60cm
€ 10,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Trachelospermum Jasminoides 'Star of Toscane', beter bekend als gele Toscaanse Jasmijn, is een beeldschone winterharde én wintergroene klimplant. Vanaf juni t/m september bloeit de 'Star of Toscane' rijkelijk met schitterende gele, stervormige bloemen. Deze prachtige bloemen verspreiden een heerlijk zoete geur.

Onze voordelen:

De Trachelospermum Jasminoides ‘Star of Toscane', beter bekend als gele Toscaanse Jasmijn, is een prachtige klimplant die vanaf juni t/m september rijkelijk bloeit met gele stervormige bloemen. Hierdoor wordt hij ook wel ‘gele Sterjasmijn’ genoemd. Met deze spectaculaire bloeier is uw tuin voorzien van een heerlijke, zomerse sfeer. Aanvullend op het schitterende aangezicht, verspreidt deze klimmer ook nog een lekkere zoete geur. De ‘Star of Toscane’ is, net als de ‘Star of Sicily’, een winterharde én wintergroene klimplant. Ook in de koude winterdag heeft u met deze topper dus altijd een prachtige groene muur of schutting. 

Kenmerken:

  • Bloeikleur: Geel
  • Bloeitijd: Juni - september
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Geur: Sterke zoete geur
  • Standplaats: Zon of halfschaduw
  • Hoogte: max 6 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Over het algemeen is de ‘Star of Toscane’ makkelijk qua verzorging. Zolang je hem voorziet van voldoende water en voeding zal hij goed kunnen groeien.

Toscaanse Jasmijn bemesten
Naast water heeft deze prachtige bloeier ook voeding nodig. Door jouw ‘Star of Toscane’ te bemesten, stimuleer je zijn groei en bloei, en houd je ook zijn weerstand hoog. Voor de meest spectaculaire bloei kun je deze klimmer, vanaf maart t/m september, maandelijks voorzien van wat organische mest.

Een fijn (en groot) voordeel van deze klimmer is dat hij nauwelijks gesnoeid hoeft te worden. Sterker nog, een drastische snoeibeurt kan deze plant slecht verdragen. Je kunt hem wel snoeien om zijn mooie vorm te behouden, of als hij te groot wordt. Let er alleen dus wel op dat je niet teveel van de plant verwijdert. Als je deze gele Sterjasmijn wilt snoeien kun je dit het beste in het voorjaar doen (maart) of vlak na de bloei.

 

 

Lees meer

Het is belangrijk dat je deze gele Jasmijn, vooral vlak na de aanplant én tijdens de bloeiperiode, regelmatig van water voorziet. Hoewel deze klimplant ook vrij goed droogte kan verdragen, adviseren wij toch om hem bij zomerse temperaturen te voorzien van wat meer water.

Lees meer

Ook als het gaat om de aanplant is deze klimmer niet veeleisend. De Toscaanse Jasmijn kan goed groeien in allerlei verschillende soorten tuingrond, zolang de bodem maar voedzaam en licht-vochtig is. Als je zeker wilt zijn van de beste start voor je gele Toscaanse Jasmijn, raden wij het je aan om je huidige tuingrond aan te mengen met speciale aanplant grond Onze universele aanplant grond zit vol voedingsstoffen en houdt/maakt je bodem goed luchtig. Een luchtige bodem kan goed vocht doorlaten, dit is belangrijk voor het behoud van een licht-vochtige bodem. Qua standplaats kun je de ‘Star of Toscane’ het beste op een enigszins beschutte, zonnige plek aanplanten.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Toscaanse Jasmijn Star of Toscane
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!