Toscaanse Jasmijn als Dakboom

Trachelospermum jasminoides in dakvorm

v.a.: € 145,00

Formaat
Bloeikleur Wit, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte 180-200cm
€ 145,00
Bloeikleur Wit, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 220-240cm
€ 450,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Toscaanse Jasmijn in dakvorm is een prachtige, natuurlijke overkapping van je tuin of terras. Geniet van mei t/m september van een rijke bloei aan witte stervormige bloemetjes, die een heerlijke geur verspreiden.

Onze voordelen:

Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum Jasminoides) is een wintergroene klimplant, die lang en sierlijk bloeit. Bij Bomenenzo hebben we deze populaire plant in dakvorm gekweekt, wat de Toscaanse Jasmijn als dakboom uitermate geschikt maakt voor een jaarrond groene overkapping van het terras of een deel van de tuin. De groenblijvende klimplant geeft een Mediterrane sfeer en creëert op een natuurlijke manier schaduw en beschutting. De leerachtige, glanzende, frisgroene bladeren van de Toscaanse Jasmijn kleuren in de herfst deels rood en worden in het vroege voorjaar weer groen van kleur. De blikvanger is erg geliefd om de lange bloei van subtiel maar heerlijk geurende, witte, stervormige bloemen. De bloeiende vaste plant wordt hierom ook wel Sterjasmijn genoemd. Van mei tot en met september geniet je van de overvloed aan bloemen, die ook aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Graag staat de Mediterrane plant op een beschutte, warme plaats. Daar wordt de klimplant zo’n 3 tot 4 meter breed en hoog. In ons klimaat groeit de Toscaanse Jasmijn, die tot -10 graden Celsius winterhard is, echter niet snel en dus is deze ook geschikt voor kleinere tuinen of in een pot. De beste snoeiperiode is in het voorjaar, waarbij je de oude takken licht terug snoeit om de Sterjasmijn mooi in model te houden.

 

 

Lees meer

Behalve dat de Toscaanse Jasmijn een lust voor het oog is, is het ook een makkelijk te verzorgen plant. De klimplant blijft in de winter prachtig en is tot -10 graden Celsius winterhard. Zoek daarom een beschutte standplaats uit en bescherm de voet van de Toscaanse Jasmijn bij strenge vorst door hem in te pakken. Mocht de Trachelospermum Jasminoides toch invriezen en gedeeltelijk afsterven, dan herstelt deze vanzelf weer in het voorjaar. Wil je de Sterjasmijn laten klimmen? Plaats dan een rek, gaas- of hekwerk tegen de muur of schutting. De ranken zoeken namelijk naar steun en zullen hier vanzelf omheen slingeren. Extra water geven doe je alleen als de grond echt droog is. In het voorjaar kun je de klimplant terugsnoeien om de mooie dakvorm te behouden. Erna kun je wat organische mest geven, om de groei en bloei van de sierlijke plant te stimuleren. Doordat de Toscaanse Jasmijn echter een gemiddelde groeier is, is maar weinig bemesting nodig. Alleen wanneer je de plant in een pot hebt staan, is voldoende bemesting in de groei- en bloeiperiode dan weer wel raadzaam.

Het best snoei je de Dak Toscaanse Jasmijn in het voorjaar licht terug. Dit is niet noodzakelijk, maar hiermee behoud je de mooie dakvorm van de eyecatcher. Doordat de groenblijvende klimplant echter niet snel groeit, is een lichte snoei eens per jaar voldoende. Pas op dat je niet te drastisch snoeit: enkel de oude takken snoei je licht terug. Vanaf mei verschijnen de sierlijke bloemen op de jonge zijscheuten.

 

Lees meer

Voor de Toscaanse Jasmijn is een goed doorlatende bodem belangrijk, aangezien de klimplant niet van natte voeten houdt. Alleen wanneer de grond echt droog is, is het belangrijk dat je voldoende water geeft. Daarnaast geef je direct na en in de eerste periode na de aanplanting genoeg water, zodat de vaste plant goed kan wortelen.

Lees meer

Toscaanse Jasmijn in dakvorm is uitermate geschikt om een jaarrond groene overkapping boven je terras, balkon of tuin te creëren. De ranken zoeken naar steun en daarom dien je een rek of hekwerk tegen de muur of schutting te bevestigen, waar ranken omheen kunnen slingeren. Doordat de Sterjasmijn niet snel groeit, is deze ook als potplant toe te passen en door middel van snoei laag te houden. Wat de standplaats betreft, verlangt de Pas op dat je niet te drastisch snoeit. naar een warme, zonnige en beschutte plek uit de koude wind. Hier groeit en bloeit de klimplant het best. De voorkeur gaat uit naar een voedselrijke en goed doorlatende bodem. De Toscaanse Jasmijn houdt namelijk niet van natte voeten en dus moet overtollig water direct weg kunnen voeren. Gebruik hiervoor wat verbeterde tuingrond en geef na de aanplanting direct en regelmatig water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Toscaanse Jasmijn als Dakboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!