Bolcatalpa

Catalpa bignonioides 'Nana'

v.a.: € 59,95

Formaat
Stamomtrek 6-8 cm, Stamhoogte 220cm, Met kluit Ja
€ 59,95
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 200cm, Met kluit Ja
€ 65,00
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 220cm, Met kluit Ja
€ 97,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De uit Zuid-Europa afkomstige Bolcatalpa is in een paar jaar tijd bekend en geliefd geworden. Dit omdat de Bolboom Catalpa Bignonioides Nana ziektevrij is en een lange levensverwachting heeft. Het is wel aan te raden de Bolcatalpa om de 1 á 2 jaar te snoeien, voor het behoud van de mooie compacte kroon.

Onze voordelen:

Bolcatalpa kopen:

De Bolcatalpa wordt ook wel Trompetboom genoemd en staat prachtig in kleine tuinen. De Bolcatalpa groeit ieder voorjaar met een frisgroen hartvormig blad. De grote bladeren vormen een dicht bladerdek. Aan het einde van de herfstperiode vallen de inmiddels geel geworden bladeren van de boom en is het tijd om de Catalpa te snoeien. Snoei de Trompetboom alleen wanneer het niet vriest. Wanneer u een Bolcatalpa koopt, bent u verzekerd van een prachtige boom met een lange levensduur en goede kwaliteit. Daarnaast houdt de bijzondere boom muggen en vliegen op afstand. Geef de Catalpa Bignonioides Nana een beschutte plek uit de sterke wind. Naast de Bolcatalpa verkopen wij ook de Meerstammige Catalpa en de Catalpa Bungei

Bolcatalpa kopen bij Bomenenzo.nl:

De Bol catalpa kopen doet u snel en eenvoudig online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Kom ook eens langs bij onze kwekerij in Lienden om de mooie boom te bewonderen. Ook als u advies nodig heeft of vragen heeft bent u van harte welkom. Kies uit diverse stamhoogtes, zoals de 150 cm stam of 220 cm stamhoogte en verschillende stamomtrekken, zoals 8-10 cm stamomtrek en 14-16 cm stamomtrek. Naast de Catalpa Bignonioides Nana vindt u bij ons ook andere bomen en planten, zoals de Japanse Esdoorn, Portugese Laurieren, de Japanse Notenboom, oude Perenboom, mooie compacte kantenklaar hagen, diverse groenblijvende bomen, groenblijvende heesters, de meerstammige boom, Mediterraanse bomen en verschillende vaste planten. Alle bomen en vaste planten zijn scherp geprijsd en kunt u laten bezorgen. Vanaf 300 euro geniet u van gratis bezorging

Lees meer
De Bolcatalpa heeft weinig onderhoud nodig en is van goede kwaliteit. Af en toe snoeien is nodig om de boom klein te houden en een mooie compacte kroon te behouden. Op die manier staat de boom ook erg mooi in kleine tuinen. De boom staat graag op een beschutte plek uit de sterke wind. Een leuk weetje is dat de Bolcatalpa muggen en vliegen op afstand houdt. Bemest de grond rondom de boom ieder voorjaar voor een goede groei en bloei.

Bolcatalpa snoeien

Het snoeien van de Catalpa Bignonioides Nana is nodig, omdat de boom vrij snel groeit en erg hoog kan worden. Door te snoeien blijft deze een mooie compacte boom. Snoei de boom niet in de winter, omdat deze gevoelig is voor bevriezing. U kunt het beste snoeien aan het einde van de herfst.
Lees meer
Voor vrijwel alle bomen geldt dat ze het eerste groeiseizoen, of groei-jaar, hulp nodig hebben met hun watervoorziening. Geef dit eerste jaar dus, vooral bij warm en droog weer, uw Bolcatalpa regelmatig water. Na het eerste jaar kunnen de wortels van uw Bolcatalpa zelf bij het grondwater komen, en hoeft u hem alleen nog water te geven bij warm en droog weer.
Lees meer
De Catalpa staat graag op een beschutte plek, uit de sterke wind, en het liefst op een zonnige plaats. De bijzondere boom houdt van vruchtbare, goed (vocht)doorlatende grond. In principe kan de boom het hele jaar door geplant worden, behalve bij vorst of droogte. Graaf een ruim gat voor de wortels of de kluit van de Bolcatalpa. Plant de Trompetboom maximaal 5 centimeter boven de wortels of kluit. Door aan beide kanten van de boom een boompaal te plaatsen en te verbinden met boomband, zal de Bolcatalpa stevig blijven staan, ook als er een sterke wind staat.

Als u er tegenop ziet om de boom zelf te plaatsen kunt u gebruik maken van onze aanplant service. Deze zorgt ervoor dat uw bomen en planten perfect geplant staan in uw tuin.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bolcatalpa
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Worden de dakplantanen en bolcatalpa’s geleverd in pot?

Tussen half oktober en half april worden zowel de dakplataan als de bolcatalpa geleverd met kale wortel. Dit kan omdat de bomen deze periode in rust zijn. Vanaf half/eind april en half oktober worden beide bomen geleverd in pot (potgeteelt). De bomen zijn nu aan het groeien en de wortels maken nieuwe uitlopers. Beide bomen kunnen dus het hele jaar door geplant worden.

Een stamhoogte van 120, betekend dit ook de hoogte van de stam? Dus de kruin begint boven de 120 cm. Dit lijkt mij het geval, maar ik wil het vooral zeker weten. Verder is het mogelijk om nu een boom te planten? Nicolette

De stamhoogte betekend de hoogte van de stam, tussen de wortels en de kruin. Zie afbeelding. Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat bij hoge temperaturen de boom meer water nodig heeft.

Welke afstand moet ik aanhouden tussen 2 Catalapa's?

De onderlinge afstand tussen 2 bolcatalpa's moet minimaal 1.50mtr zijn. Als er meer ruimte is, kunnen de bomen ook verder uit elkaar geplaatst worden.

Onze catalpa vertoont een witte waas over de groene bladeren is dat een ziekte en zo ja wat kunnen we daaraan doen?

Een witte waas over het blad bij de catalpa is meeldauw. U kunt hier tegen spuiten met spuitzwavel (dit is biologisch). Een catalpa is bij nat weer gevoeliger voor meeldauw. Ook richting de herfst ontstaat meeldauw sneller.

Hoe oud worden ze?

Zolang een bolcatalpa ieder jaar netjes bijgehouden wordt, kan deze boom makkelijk 15 tot 20 jaar oud worden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!