Meerstammige Catalpa

Catalpa bignonioides

v.a.: € 255,00

Formaat
Totaalhoogte 250-300cm
Najaar 2022
€ 255,00
Totaalhoogte 300-350cm
Najaar 2022
€ 315,00
Totaalhoogte 400-500cm
Najaar 2022
€ 495,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De meerstammige Catalpa is een zeer sierlijke boom voor in iedere tuin. Deze boom wordt ook wel de trompet boom genoemd. Het blad kan wel tot 25 cm groot worden en zijn frisgroen van kleur. De boom staat prachtig in elke tuin en brengt veel sierwaarde met zich mee!

Onze voordelen:

De meerstammige Catalpa wordt ook wel de Trompetboom genoemd. De meerstammige Catalpa is een middelgrote meerstammige boom met een brede en ronde kroon. De boom heeft een lage vertakking en hierdoor zijn de stammen vrij kort. De meerstammige Trompetboom is een snelle groeier. De schors van de boom is grijsbruin en ondiep gegroefd. De schors schilfert in plaatjes af, dit is een natuurlijk proces en geeft de boom veel sierwaarde. Het harde hout van de twijgen is wel enigszins breekbaar. De boom heeft mooie grote, hartvormige bladeren die laat in het voorjaar uitlopen. Wanneer de bladeren gekneusd worden komt er een karakteristieke geur vrij. In de herfst kleuren de groene hartvormige bladeren geel en dit geeft een prachtig herfstbeeld. Ook groeien er in juni/ juli bloemen aan de Trompetboom, deze witte klokvormige bloemen staan in openstaande pluimen aan de twijgen. De peulen die aan deze boom groeien blijven de hele winter door aan de boom hangen, hierdoor heeft de bladverliezende boom ook een prachtig winterbeeld. De boom staat het liefst op een zonnige tot halfschaduw standplaats en kan op elke grondsoort groeien. Echter moet de bodem wel goed doorlatend zijn en niet te nat, zodat de wortels niet gaan rotten. De boom heeft veel ruimte nodig en kan daarom het best in grote tuinen/ parken groeien.

Lees meer
De Trompetboom hoeft u eigenlijk niet per se te snoeien, deze kunt u ook gewoon laten groeien. Wel kunt u de boom elk jaar, of om het jaar, snoeien om deze in te korten of een vorm te behouden. Ook zieke en beschadigde takken kunt u dan goed weghalen. Het najaar is de best periode hiervoor. Rond eind oktober of begin november kunt u op een vorst vrije dag deze taak uit voeren.
Lees meer
De Trompetboom kan na aanplanten zeker wat water gebruiken. Nadat u de boom geplant heeft kunt u daarom het best één emmer water rustig bij de voet van de boom gieten. Doe dit langzaam zodat de lucht uit de aarde verwijdt en de boom zo goed contact kan maken met de aarde. Ook in de eerste periode na aanplanten kan de boom tijdens droogte wat water gebruiken. Bij droogte van ongeveer één week kunt u één emmer water geven. Doe ook dit altijd langzaam zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Hoe warmer en droger het is, hoe meer water de boom nodig heeft. In de zomer kan de plant daardoor 2 tot 3x per week water gebruiken wanneer het warm en droog is. Na het eerste jaar na aanplanten is het raadzaam om tijdens extreme droogte en hitte, zoals in de zomermaanden, de plant nog steeds 2 tot 3x per week water te geven.
Lees meer
De Trompetboom staat het liefst op een beschutte plek op een zonnige of halfschaduw standplaats. Het beste groeit de boom op een vruchtbare, goed doorlatende grond. De boom kan in principe het hele jaar door geplant worden, behalve tijdens vorst of droogte. U dient een ruim gat te graven die net iets breder en dieper dan de wortels of de kluit van de boom is. De Trompetboom plant u maximaal 5 cm boven de wortels of kluit. Om de boom van extra stevigheid te voorzien kunt u aan beide kanten van de boom een boompaal plaatsen. Deze palen verbindt u met de boom door boomband. Hierdoor zal de Trompetboom stevig blijven staan, ook wanneer er sterke wind staat.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Catalpa
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!