Witte berk

Witte Himalayaberk

v.a.: € 89,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 150-180cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 89,50
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 127,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Witte berk (Witte Himalayaberk) is een grote boom met een prachtige kroon en opvallende witte stam. De stam blijft het hele jaar door mooi en is dus ook in de winter een blikvanger in de tuin.

Onze voordelen:

Bent u op zoek naar een prachtige boom voor in uw tuin? Bekijk dan snel deze Witte berk, ook wel Witte Himalayaberk genoemd. Kenmerkend voor deze boom is de regelmatig gevormde kroon en de witte stam. In het voorjaar hangen er geelgroene katjes aan de takken. Als deze van de boom afgevallen zijn wordt het glanzende groene blad gevormd. In het najaar krijgen de bladeren een gele en oranje herfstgloed. Hoewel de boom niet wintergroen is geniet u ook van kleur in uw tuin tijdens de donkere wintermaanden, want de stam blijft altijd mooi wit. De Witte berk online kopen doet u eenvoudig en snel op Bomenenzo.nl!

Weetje: De laatste jaren is de Witte berk steeds populairder geworden. Hij wordt dan ook vaker gesignaleerd in Nederlandse en Belgische tuinen. Met deze boom doet u dus helemaal mee met de laatste trends op tuingebied.
Tip:
De boom wortelt horizontaal en vlak onder de grond. Hierdoor wordt de grond wat droger, met name in het voorjaar en in de zomer. Schaduwplanten houden het er wel goed uit. Ook voor tuinplanten kunt u bij Bomenenzo.nl terecht!

 

  • Bloeikleur: Geelgroen (katjes)
  • Bloeitijd: April
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 10 - 15 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Net als de meeste andere bomen in ons assortiment is de Witte berk gemakkelijk te verzorgen. Er bestaan speciale middelen om de ideale omstandigheden te creëren voor een geslaagde groei. Vooral het bodemverbeterende middel Vivimus universeel wordt veel in tuinen toegepast. U mengt het gewoon door de grond rondom de stam. De Witte berk is winterhard en verdraagt droogte. Wel is de boom minder goed bestand tegen zeewind.

In principe hoeft u uw Witte berk niet te snoeien. De boom groeit recht opgaand en wordt elk jaar een stukje groter. Uiteindelijk bereikt hij een hoogte van zo’n 10 tot 15 meter. Groeit de kroon uit model of hangen er dode takken aan? Dan kunt u gaan snoeien. De beste tijd hiervoor is het najaar of de winter (als de boom in ruststand is). Kleine takken knipt u weg met een snoeischaar en grote/dikke takken met een zaag. Snoeien in het voorjaar wordt niet aangeraden.

Lees meer
In de eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat de Witte berk water krijgt. Zo kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. Geef daarom tijdens droge periodes, van ongeveer een week, één emmer water. Geef geen water tijdens vorst. Tijdens warme en droge periodes kunt u twee tot drie keer per weer de berk water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens extreem lange en droge periodes.
Lees meer
Deze soort wordt het vaakst geplant in grote tuinen, het liefst in losse en licht vochtdoorlatende grond. Kies voor het planten van de Witte berk een standplaats uit in de volle zon of halfschaduw. Gebruik bij de aanplant altijd 2 boompalen met boomband om te voorkomen dat de berk omwaait. Ook zorgen deze palen ervoor dat uw boom beter water en voeding uit de grond kan opnemen. Plaats de boompalen bij voorkeur op 30 tot 40 cm afstand van de boomstam. Om verzekerd te zijn van een succesvolle aanplant adviseren wij u om gebruik te maken van vruchtbare aanplantgrond. Deze grond zit vol met essentiële meststoffen voor het eerste jaar.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Witte berk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!