Vogelkers

Prunus Padus, Gewone Vogelkers, Inheemse Vogelkers

v.a.: € 65,00

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 140-160cm, Totaalhoogte 250-300cm
Najaar 2024
€ 65,00
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaalhoogte 300-350cm
Najaar 2024
€ 82,50
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-220cm, Totaalhoogte 350cm
Herfst 2024
€ 105,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Een heerlijke geur tijdens een wandeling in uw tuin? De Prunus Padus doet zijn uiterste best u te laten genieten van zijn over heerlijke bloemengeur. Door de grote van de boom is hij een aanrader voor uw grote tuin, plantsoen of langs een laan/weg. Maar ook zeker een goed idee voor uw nieuwe tuinontwerp van de kleinere tuin!

Onze voordelen:

Vogelkers kopen

De Prunus Padus, ook bekend als Gewone Vogelkers, is een schitterende bloesemboom die regelmatig voor komt op vochthoudende zand- en leemgronden en langs bosranden. In de lente bloeit de Vogelkers uitbundig met grote trossen, vol kleine witte bloemetjes. De schitterende bloesem verspreidt een heerlijke bloemengeur. In het najaar verschijnen er donkerblauwe vruchten, die zeer geliefd zijn bij vogels. De vruchten worden glanzend zwart wanneer ze rijp zijn, maar zijn niet geschikt voor eigen consumptie. Desalniettemin zorgen de kleine vruchtjes voor een schitterend plaatje én uiteraard voor meer vogels (en vlinders) in uw tuin. De hoogte van een volwassen Prunus Padus ligt tussen de 8 en 12 meter.

Bent u op zoek naar een prachtige bloesemboom die ook meer vogels en vlinders aantrekt? Misschien is de Vogelkers iets voor u. U kunt deze Prunus Padus makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u nog vragen, of wilt u een goed bijpassend advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact op!

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: 8-12 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Vogelkers verzorgen

Het fijne van de Vogelkers is dat hij onderhoudsarm is, en goed kan groeien veel uiteenlopende omstandigheden. Hij is alleen wel matig bestand tegen wind, dus probeer hem op een beschutte plek te plaatsen. Geef hem vooral het eerste groeiseizoen regelmatig water, zodat uw Vogelkers goed kan gaan wortelen. Om de groei en bloei van deze prachtige bloesemboom te stimuleren, raden wij het aan om hem jaarlijks te voorzien van wat organische mest. Bemesten kunt u het beste doen in het voorjaar.

Vogelkers snoeien

U hoeft een Prunus Padus nauwelijks te snoeien, één jaarlijkse lichte snoeibeurt is voldoende. Als u wilt snoeien, doe dit dan het liefst in de winter, wanneer de boom in rust is. Verwijder hierbij alleen dode, zieke en/of kruisende takken. Snoei niet meer dan nodig, zo blijft zijn vorm mooi natuurlijk.
Lees meer

Prunus Padus water geven

Geef uw Vogelkers vooral het eerste groeiseizoen voldoende water. Voorzie hem iedere week van één volle emmer water, tenzij er veel regenval is geweest. Houd dit iig vol t/m september, daarna gaat de boom in een soort 'ruststand' en zal hij veel minder energie verbruiken. Na het eerste groeiseizoen hoeft u hem alleen nog in droge perioden water te geven. Is het zeer warm en droog weer? geef hem dan gerust 2 à 3x per week water.
Lees meer

Vogelkers planten

Het kiezen van een geschikte standplaats is voor de Vogelkers zeer eenvoudig, hij groeit namelijk in vrijwel alle grondsoorten. Zolang uw tuingrond licht-vochtig én voedzaam is, zal hij goed kunnen groeien. Ook groeit hij goed in zowel zonlicht als schaduw, u kunt dus alle kanten op in uw tuin met deze topper. Het enige punt waar u rekening mee dient te houden is dat hij enige beschutting nodig heeft, omdat hij matig bestand is tegen wind.

TIP: Maak tijdens de aanplant gebruik van onze speciale aanplant grond. Aanplant grond zit vol voeding en zorgt ervoor dat uw tuingrond lekker luchtig wordt, waardoor vocht beter afgevoerd kan worden.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vogelkers
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!