Zakdoekjesboom

Davidia involucrata

v.a.: € 89,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 89,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Zakdoekjesboom (Davidia involucrata) is een middelgrote boom met schitterende witte schutbladeren in de bloeitijd. Een unieke keuze voor in uw tuin!

Onze voordelen:

Zakdoekjesboom kopen:

De Zakdoekjesboom (Davidia involucrata) is een middelgrote boom die zeer geschikt voor middelgrote en grote tuinen. Kenmerkend voor deze boom zijn de witte schutbladeren die in de bloeitijd (mei) aan de takken hangen. De schutbladeren lijken op zakdoekjes, vandaar de naam ‘Zakdoekjesboom’. Ook buiten de bloeitijd geniet u van het prachtige groene blad. De laatste jaren wordt de boom steeds vaker in tuinen gesignaleerd en hier spelen wij graag op in. Het kopen van de Zakdoekjesboom doet u daarom bij Bomenenzo.nl! Wij leveren uitsluitend bomen en planten van topkwaliteit. Scherp geprijsd en direct leverbaar uit eigen kwekerij.

WEETJE: De Zakdoekjesboom komt oorspronkelijk uit China, waar hij in 1896 werd ontdekt door de Franse missionaris Armand David. Hij nam zaden van de boom mee naar Europa. Vandaag de dag is de boom in China een bedreigde soort…
TIP:
Laat u liever uw boom aanplanten door onze professionals? Geen enkel probleem: we ontzorgen u graag! Op aanvraag kunt u gebruikmaken van onze aanplantservice.

 

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 5 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Zakdoekjesboom is makkelijk in onderhoud, sterk en bovendien zeer winterhard. We kunnen dus stellen dat hij goed tegen temperaturen van ver onder het vriespunt kan. In de eerste jaren is de boom wel wat vorstgevoeliger. Om de groei en bloei wat extra te stimuleren is het belangrijk om Vivimus universeel te gebruiken. Dit bodemverbeterende middel is eenvoudig online te bestellen in onze webshop. 100% biologisch! Zakdoekjesboom snoeien: De Zakdoekjesboom groeit vrij langzaam en wordt ongeveer 5 meter hoog. Als de boom ouder wordt zal de stam dikker worden. Dit zorgt er weer voor dat de boom aan de bovenkant beter vertakt. In principe hoeft u hem niet vaak te snoeien (zeker niet in de beginjaren), tenzij hij te groot wordt of uit model groeit. Ook bij kruisende of dode takken dient u te snoeien met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat uw snoeimateriaal goed schoon is om te voorkomen dat u ziektes overbrengt.
Lees meer
Gaat u de Zakdoekjesboom planten? Zoek dan een mooie standplaats uit in de volle zon of halfschaduw, bij voorkeur in licht vochtige grond. Zorg ervoor dat de onderkant van de stam niet in de volle zon komt te staan. Graaf een gat dat diep genoeg is, schoffel de grond erin los en zet de kluit erin. Geef daarna voldoende water en druk goed aan met aarde. Voor de stevigheid van de boom én voor een geslaagde aanplant zet u 2 boompalen naast de boom, op ongeveer 30-40 cm afstand van de stam. Met behulp van boomband verbindt u de boompaal met de boom. Als u bovenstaande tips opvolgt is de aanplant van uw Zakdoekjesboom gegarandeerd een succes!
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zakdoekjesboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!