Zakdoekjesboom

Davidia involucrata

v.a.: € 89,50

Formaat
Stamomtrek 6-8 cm, Stamhoogte 140-160cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 89,50
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 122,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Zakdoekjesboom (Davidia involucrata) heeft zijn naam te danken aan zijn unieke bloei. In mei hangen de takken vol met afhangende witte schutbladeren, die lijken op zakdoekjes. 

Onze voordelen:

De Zakdoekjesboom (Davidia involucrata) is een unieke middelgrote boom, geschikt voor middelgrote en grote tuinen. Kenmerkend voor deze opvallende boom zijn de witte schutbladeren, die in de bloeitijd (mei) aan de takken hangen. De witte schutbladeren lijken op zakdoekjes, vandaar de naam ‘Zakdoekjesboom’. Om de bijzonder decoratieve zakdoekjes te bewonderen, moet je wel even geduld hebben. De Vaantjesboom, zoals de Davidia involucrata ook wel genoemd wordt, komt pas na een jaar of tien tot bloei. Ook buiten de bloeitijd is de uit China afkomstige boom gelukkig erg aantrekkelijk. De decoratieve stam bladdert af in diverse grijstinten, de bloei wordt opgevolgd door nootachtige vruchten en de bladeren zijn prachtig hartvormig tot eirond en groen van kleur. In de herfst verkleurt het blad met viltige onderzijde naar geel en oranje. Daarna laat de Zakdoekjesboom zijn bladeren vallen om in het voorjaar opnieuw uit te lopen. De laatste jaren wordt de hoogstam boom steeds vaker in tuinen gesignaleerd en hier spelen wij graag op in. Shop jouw Zakdoekjesboom bij Bomenenzo, plant deze op een beschutte plek in de volle zon of halfschaduw in vruchtbare grond en geniet optimaal van de bijzondere blikvanger!

 

 

 

Lees meer

Naast het fraaie uiterlijk, is de sterke Zakdoekjesboom een topkeuze vanwege de eenvoudige verzorging. Een oudere Davidia involucrata is zeer winterhard, maar voor jonge exemplaren geldt dat deze gevoelig zijn voor vorst. We adviseren daarom om de Vaantjesboom op een beschutte plek te planten. Het snoeien van de karakteristieke boom is nauwelijks nodig. Dit type boom groeit vrij langzaam en ontwikkelt vanzelf een mooie kroon. Naarmate de Zakdoekjesboom ouder wordt, wordt de stam dikker en vertakt de bovenkant beter. Mocht je dode, kruisende of beschadigde takken opmerken, dan snoei je deze uiteraard weg. Ook als je de hoogstam boom te groot vindt worden, kun je deze in de late lente bijsnoeien. De Davidia involucrata houdt van een vruchtbare grond en kun je daarom jaarlijks bemesten voor een goede groei en bloei.

Lees meer

Na het aanplanten geef je de Zakdoekjesboom regelmatig water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Dit doe je in ieder geval het eerste jaar. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen tijdens warme en droge periodes nog extra water te geven. De Davidia involucrata groeit in elke vochtleverende en voedzame grond. Een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem is ideaal. Overtollig water moet – zeker in de winter bij jonge exemplaren – gemakkelijk weg kunnen lopen.

Lees meer

Deze middelgrote boom is een prachtige solitair in middelgrote en grote tuinen. Je kunt de Zakdoekjesboom zowel in de volle zon als halfschaduw planten. Houd er wel rekening mee dat de onderkant van de stam niet in de volle zon staat. Kies daarnaast een beschutte standplaats uit, aangezien een jonge Vaantjesboom gevoelig is voor vorst. Een oudere boom is zeer winterhard. Wat de bodem betreft, stelt de voorjaarsbloeier weinig eisen: de Davidia involucrata groeit in elke vochtleverende en voedzame grond goed. Zowel veengrond als kalkrijke zandgrond zijn geschikt. Bij voorkeur is de bodem licht vochtig, maar goed doorlatend. We raden aan om speciale aanplantgrond door de volle grond te mengen, wat de bodem lekker luchtig maakt en de nodige voedingsstoffen bevat voor een goede start. De juiste grond en mest shop je gemakkelijk mee met je nieuwe bomen en planten via de webshop. Ben je klaar met de aanplanting? Geef de Zakdoekjesboom dan direct water. Een jonge boom kun je het best ondersteunen door middel van boompalen. Zo voorkom je scheefwaaien of afscheuren van de wortels. Plaats aan beide zijdes van de jonge boom een boompaal en verbindt deze met elkaar door middel van een boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zakdoekjesboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!