Sierpeer

Pyrus call. Chanticleer

v.a.: € 115,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaalhoogte 300-350cm
€ 115,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-220cm, Totaalhoogte 350-400cm
€ 155,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Pyrus Calleryana is bijzonder om zijn ‘eigen wijze’ groei. Het is een rijke bloesem bloeier. De sierpeer is winterhard en groeit op vrijwel alle gronden. Ook op zware kleigronden voelt de boom zich prima thuis. Al met al een aanwinst voor in tuinontwerp. De Sierpeer is ook leverbaar in Leivorm. Op onze kwekerij zijn verschillende sierperen op voorraad om direct uit te zoeken en meen te nemen  

Onze voordelen:

De Pyrus Calleryana ‘Chanticleer’, bekend als Sierpeer, is een zeer populaire én geliefde bloesemboom. De prachtige witte bloesem verschijnt in het voorjaar, rond april / mei, en trekt veel bijen en vlinders aan. Maar niet alleen de bloesem trekt bij deze boom de aandacht, ook de bladeren zijn een prachtig sierraad. In de lente zijn de glanzende bladeren groen van kleur, in het najaar verkleuren ze naar indrukwekkende herfstkleuren. Deze sterke, sierlijke boom verdraagt verharding en luchtverontreiniging heel goed, is goed winterhard, en groeit goed op vrijwel alle grondsoorten. Eenmaal volwassen, bereikt de Sierpeer een hoogte van ongeveer 8 meter.

Bent u op zoek naar een sterke bloesemboom, die een groot deel van het jaar aantrekkelijk blijft? U kunt de Sierpeer makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u vragen over deze Sierpeer, of heeft u behoefte aan een goed advies? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer
De Sierpeer is een zeer onderhoudsvriendelijke bloesemboom. Bewater hem het eerste groei-jaar regelmatig, om het inwortelingsproces te versoepelen. Ook raden wij het u aan om uw Sierpeer te bemesten. Voorzie hem ieder voorjaar van wat organische mest. Door te bemesten stimuleert u de groei en bloei, en houdt u ook de weerstand van uw Sierpeer hoog. Een Sierpeer hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Eén jaarlijkse lichte snoeibeurt is voldoende. Als u gaat snoeien kunt u dit het beste in de winter doen, dan zit de boom in rust. Verwijder tijdens deze lichte snoeibeurt vooral dode, zieke of kruisende takken. De eerste jaren kunt u ook de onderste takken steeds verwijderen, zodat de stam mooi vrij blijft.
Lees meer
Het is vooral het eerste groei-jaar belangrijk om uw Sierpeer regelmatig van water te voorzien. Het is hierbij voldoende om hem 1x per week een emmer water te geven. Mocht er veel regenval plaatsvinden, dan hoeft u hem zelf niet extra te bewateren. Na het eerste jaar hoeft u uw Sierpeer alleen nog in droge perioden water te geven. Merkt u dat het langdurig warm en droog is? Geef hem dan gerust 2 à 3x per week water.
Lees meer
De boom staat het liefst op een lichte, niet te vochtige standplaats op een zonnige plek. Bij het planten van de boom kunt u gebruik maken van twee boompalen, één aan elke zijde van de boom, zodat de boom steviger staat. Zet de palen 30 tot 40 centimeter van de boom af en verbind ze met de boom door middel van boomband en nagels. Gebruik Vivimus Universeel om de boom van alle nodige voedingstoffen te voorzien. De Vivimus kunt u mengen met de uitgegraven grond en hier vult u het aanplantgat mee aan wanneer u de boom in het gat geplaats heeft. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de kluit van de boom zit, dient u deze niet te verwijderen. Zo voorkomt u dat de kluit beschadigd. De zak én de korf kunnen gewoon mee de grond in. Druk het na aanplanten de grond goed aan en geef voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sierpeer
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!