Rode handappel Summerred Patiofruit

Malus domesticus Summerred

v.a.: € 14,50

Formaat
Afmeting Patio, Stamhoogte 30-40cm, Totaalhoogte 80-100cm
€ 14,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Summerred een kruising tussen Golden Delicious en de McIntosh en komt van oorsprong uit Canada. Deze appel kan echter ook goed in Nederland groeien. De boom is zelfbestuivend en winterhard. De summerred is een sappige, friszure zomerappel. De Summerred is eind augustus te plukken maar niet lang te bewaren. De Summerred is heerlijk voor directe consumptie maar wordt ook veel gebruikt in nagerechten.

Onze voordelen:

De rode handappel Summer Red patio is een echte zomerappel. In het voorjaar verschijnt er aan de Appelboom witte bloesem waarna de appels aan de boom zullen groeien. U kunt de eerste appels eind augustus van de boom plukken en de laatste half september. De appels zijn rood en geel/groen van kleur. Het vruchtvlees van de Summer Red is stevig en sappig roomwit tot wit van kleur. De smaak van de appel is fris zuur. De Summer Red appelboom is een zelfbestuivende boom. De boom zal 2 tot 4 meter hoog worden. Hierdoor heeft de boom geen andere soort nodig om vruchten te kunnen geven. Kruisbestuiving zorgt echter voor een hogere productie. Plaats de boom op een zonnige/ halfschaduw standplaats in een niet te natte bodem.

Lees meer

Snoei de appelboom Summer Red in de winter of in de maand juli. Snoei niet tijdens vorst. De appelboom Summer Red heeft een rustige groei en hoeft dan ook eigenlijk niet gesnoeid te worden. Snoei alleen de lange takken van de boom. In het najaar kunt u de appelboom bemesten. Wanneer er veel vrucht aan de boom groeit geef dan in de zomer nogmaals wat mest aan de boom. Voor een zoete smaak van de appels kunt u wat kalk toevoegen aan de bodem.

Lees meer

De appelboom staat niet graag met zijn wortels in het water. Zorg daarom dat de grond waar u de Summer Red in plant goed vocht doorlatend is. Het eerste jaar na aanplanten heeft de appelboom structureel water nodig. Geef water wanneer het een week droog geweest is. Geef echter geen water tijdens periodes met vorst. Wanneer het ook erg warm is geeft u twee tot drie keer per week water. Na het eerste jaar hoeft u alleen water te geven tijden lange droge en warme perioden, zoals in de zomermaanden. 

Lees meer

De Summer Red appelboom staat graag op een zonnige standplaats. Hoe meer zon er op de vruchten zal komen hoe roder de appels zullen zijn. Graaf een ruim gat waar de wortels of kluit van de Summerred goed in passen. Meng een halve zak Vivimus Fruit met de uitgegraven grond de boom te voorzien van genoeg voedingstoffen om goed te kunnen groeien. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels of kluit van de boom zit, laat deze dat zitten. Verwijderd u deze wel dan beschadigt u mogelijk de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. Plaats de boom in het aanplant gat en vul het gat aan met de uitgegraven aarde. Druk goed aan en geef voldoende water. Plaats twee boompalen om scheefwaaien te voorkomen. De Vivimus, boompalen en toebehoren vindt u ook gemakkelijk op onze webshop!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode handappel Summerred Patiofruit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!