Handappel Santana Patiofruit

Malus domestica Santana

v.a.: € 14,50

Formaat
Afmeting Patio, Stamhoogte 30-40cm, Totaalhoogte 80-100cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 14,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Santana is ontwikkeld in Wageningen en is ontstaan uit een bijzondere kruising tussen de Priscilla en de Elstar. De Santana is bijzonder omdat een groot deel van de mensen met appelalergie wel de Santana kunnen eten. Neem voor het bestuiven van een Santana de Topaz. De appel is knapperig, sappig en fris van smaak.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Santana is ontwikkeld in Wageningen en is ontstaan uit een bijzondere kruiding tussen de Priscilla en de Elstar. De Santana is een hele bijzondere appel en niet bekend onder vele appeleters. Maar wel een groot liefhebber bij mensen met een appelallergie, aangezien ze deze appel wel gewoon kunnen eten. Helaas is de Santana geen zelfbestuiver en is dus niet handig voor de kleine tuinen, balkons of terrassen aangezien je een andere fruitboom nodig hebt om vruchten te produceren. De bestuiver voor de Santana appelboom is de Topaz. Tot slot heeft de Santana een knapperige sappige en is fris van smaak.

Lees meer

Het onderhouden van de Santana is gemakkelijke opgave en begint eigenlijk al bij aanplanting. Zo houden ze niet van natte voeten en is een arme grond ook niet aan te raden. Mocht je de boom wel hierin plaatsen, dan is de boom heel erg vatbaar voor diverse ziektes. Vruchtboomkanker is niet een ziekte welke je snel kunt vinden bij de Santana maar eerder de meeldauw. Wanneer deze ziekte zich verspreidt in jouw appelboom krullen de bladeren op, waarna ze sterven en uiteindelijk afvallen. Om dit te bestrijden zijn er diverse biologische bestrijdingsmiddelen te vinden om de appelboom te redden.

Lees meer

Het water geven van de Santana appelboom is belangrijk. Zowel tijdens het planten als tijdens de eerste periode van de groei. De boom moet namelijk aanslaan en heeft ongeveer dertig tot veertig liter water per week nodig. Mocht je er zeker van willen zijn dat de wortels genoeg water ontvangt, kun je gebruik maken van een plastic fles. Snij de fles doormidden en gebruik de fles met de kop en steek deze naast de plant in de grond. Voorzie dan de boom van water waarbij je met het blote oog direct kunt zien dat het water direct bij de wortels terechtkomt. Na verloop van tijd kun je het extra bewateren afbouwen en alleen nog maar tijdens de warme zomerse dagen de gieter uit de kast halen.

Lees meer

Het planten van de appelboom Santana gaat eigenlijk op dezelfde wijze als iedere andere plant of boom. Je begint met het bepalen van de standplaats. De zon is de favoriete plek van deze appelboom. Maar mocht je alleen een halfschaduwrijke plek hebben dan is dat voor deze Santana ook prima. Naast de standplaats bepalen is het ook belangrijk om van tevoren de grondsoort te bepalen. Zo houdt de Santana van een vocht doorlatende en voedselrijke grond. Vervolgens moet alle begroeiing tot ongeveer 50 centimeter van de standplaats verwijderd worden. Op deze manier kan de appelboom alle voedingsstoffen gebruiken om de boom te laten volgroeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Handappel Santana Patiofruit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!