Dwergkers

Dwergkers

v.a.: € 23,75

Formaat
Afmeting Ø19 cm potmaat, Stamhoogte 30-40cm, Totaalhoogte 80-100cm
Niet leverbaar
€ 23,75
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Dwergkers is een prachtig laagblijvend kersenboompje die heerlijke zoete kersen geeft in de zomer. Plant dit toppertje in je tuin, of zet hem in een leuke plantenbak op je terras of balkon!

Onze voordelen:

Deze Prunus avium is een prachtige laagblijvende kersenboom, ook wel Dwergkers genoemd. De Dwergkers groeit langzaam, slechts enkele centimeters per jaar, en is daardoor makkelijk te onderhouden. Deze mini kersenboom kun je in je tuingrond aanplanten, maar is ook zeker geschikt om in een leuke plantenbak te plaatsen! Geniet van spectaculaire roze bloesem in het voorjaar, en heerlijke zoete kersen vanaf juli/augustus. De Dwergkers is zelfbestuivend, goed winterhard en staat het liefst in de zon. 

TIP: Zorg dat je Dwergkers zoveel mogelijk zonlicht krijgt, dit zorgt ervoor dat de kersen zoeter gaan smaken!

Wil jij ook heerlijke kersen kunnen plukken uit je tuin? Deze Prunus Avium Dwergkers online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen boompje uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Deze kleine Prunus avium heeft, zoals alle fruitbomen, voldoende water en voeding nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Vooral als je deze bijzondere Kers in een plantenbak zet, zul je vaker moeten bewateren. Plant je de Dwergkers in de volle (tuin)grond? Geef dan het eerste jaar wekelijks water, zodat zijn wortels de tijd hebben om goed te kunnen wortelen in de bodem. In het groeiseizoen (lente en zomer) blijft het belangrijk om te checken of de grond niet te droog is. Als voeding kun je het beste kiezen voor organische (fruit)mest, dit werkt langer door. Je Dwergkers bemesten kun je ieder voorjaar doen, zodat je zeker weet dat je boompje genoeg voeding heeft om uitbundig te bloeien én heerlijke kersen te groeien!

Het fijne aan deze Dwergkers is dat dit boompje langzaam groeit, hij groeit maar enkele centimeters per jaar. Er is daarom nauwelijks snoei nodig. Merk je na verloop van tijd dat je kersenboompje steeds minder vruchten geeft? Dan is het aan te raden om de oudere takken terug te snoeien, dit heet ‘verjongingssnoei’.

Lees meer

Plant je de Dwergkers aan in de volle (tuin)grond? Zorg er dan voor dat je het eerste jaar regelmatig water geeft, zodat je boompje genoeg tijd heeft om te kunnen wortelen. Geef iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. Is het erg warm en droog buiten? Geef dan extra water! Probeer de bodem altijd licht-vochtig te houden. Na het eerste groeijaar hoef je alleen nog bij warmte en droogte te bewateren.

Een Dwergkers in pot (of plantenbak) heeft vaker water nodig als een dwergkers in volle grond. Door de beperkte hoeveelheid grondwater kan hij zichzelf niet voorzien, dus zul je vaker water moeten geven. Houd de grond licht-vochtig, vooral in de lente en zomer. Bij warme temperaturen kun je gerust wat extra water geven.

Lees meer

Deze kleine kersenboom groeit in vrijwel alle grondsoorten, zolang de grond voedzaam én goed vochtdoorlatend is. Om te zorgen dat er geen water stil blijft staan op je bodem, raden wij aan om speciale aanplant grond te mengen door je tuingrond. Aanplant grond zit ook nog eens vol belangrijke voedingsstoffen, waardoor je Dwergkers de best mogelijke start krijgt! Wil je deze mini Kers plaatsen op een terras of balkon? Dat kan! Deze kleine topper is zeer geschikt om in een plantenbak of pot te houden. Zet dit geliefde kersenboompje op een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dwergkers
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!