Rode moesappel Rode Boskoop Patiofruit

Malus domestica Rode Boskoop

v.a.: € 14,50

Formaat
Afmeting Patio, Stamhoogte 30-40cm, Totaalhoogte 80-100cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 14,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Rode Boskoop is een zachtzure en aromatische appel. Waarschijnlijk kent u de Rode Boskoop beter als de Goudreinet. Met zijn ruwe schil is het een bekende verschijning. Vaak wordt de Goudreinet gebruikt in appeltaarten. De Rode Boskoop is niet zelfbestuivend. Goede bestuivers zijn onder andere de James Grieve en Gravensteiner.

Onze voordelen:

De Rode Moesappel Rode Boskoop staat beter bij ons bekend als de Goudreinet. Het is een zachtzure en aromatische appel. Een prima appel om te gebruiken voor appeltaart, appelmoes of gewoon als handappel. De schil van de Goudreinet is ruw en staat ook bekend om z’n schil. De Rose Boskoop is niet zelfbestuivend wat het soms lastig kan maken voor de kleine tuinen, balkonnen of terassen. De James Grieve en de Gravensteiner zijn goede bestuivers voor deze fruitboom.

Lees meer

Het onderhouden van de Rode Boskoop is bij de Goudreinet wel van belang. Dit heeft te maken met het feit dat de eerste jaren na aanplanting geen vruchten afgeeft. Meestal is na drie jaar de eerste vruchten te plukken. Om dit voor elkaar te krijgen moet de fruitboom wel goed onderhouden worden. Het snoeien is daarom twee keer per jaar noodzakelijk. Eerst in de winter waarbij je de fruitboom ontdoet van takken die dood, ziek en verkeerd gegroeid zijn. Alle gesteltakken snoei je ook tot een derde van de tak in en laat tot slot geen stompen zitten. Deze snoeibeurt herhaal je vervolgens weer in de zomer. Waarbij het belangrijk is dat je de eenjarige scheuten laat zitten. Mocht je twijfels hebben over het snoeien van de Rode Boskoop, neem dan vrijblijvend contact op met Bomenenzo.nl.

Lees meer

Het water geven is bij de Rode Boskoop van belang. Vooral de eerste maanden en soms wel eerste jaar is het water geven van de fruitboom belangrijk. De patio fruitboom staat graag in de volle zon wat ook direct veel vochtverlies betekent. Omdat de eerste maanden en jaren nodig zijn om te aarden is het noodzaak dat je geregeld controleert of de boom voldoende water ontvangt. Dit kun je doen door gebruik te maken van je vingers. Steek je vinger in de buurt van de boom. Blijft de grond plakken op je vingers, dan heeft de boom voldoende water. Na de eerste maanden en of jaar dan is het water geven alleen nodig tijdens de warme zomerse dagen.

Lees meer

Bij het aanplanten van een Rode Boskoop moet eerst het onkruid rondom de standplaats van de boom verwijderd worden. Naast onkruid moet ook gras of andere begroeiing niet meer aanwezig zijn van ongeveer 50 centimeter random de aanplant plek. Dit alles heeft te maken met het feit dat de patio fruitboom alle voedingsstoffen die in de grond zitten, nodig heeft om zich te kunnen aanplanten. Na het verwijderen van de begroeiing is het tijd om het gat te graven. Gebruik de kluit als afmeting van het gat. Vervolgens zet je de boom waar het gestel het minst ontwikkelde takken heeft aan de kant van het zuiden. Tot slot duw je de kluit en het aarde goed in de grond. Tot slot voorzie je de patio fruitboom van een plens water en je kunt optimaal genieten van je fruitboom!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode moesappel Rode Boskoop Patiofruit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!