Handappel Braeburn Patiofruit

Malus domestica Braeburn Patiofruit

v.a.: € 14,50

Formaat
Afmeting Patio, Stamhoogte 30-40cm, Totaalhoogte 80-100cm
€ 14,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Dit Braeburn appelboompje is een geliefde patiofruitboom. In juni geniet je van schitterende witroze bloesem. De heerlijke zoetzure appels hebben een opvallende rode kleur en zijn plukrijp in oktober.

Onze voordelen:

Deze Malus domestica ‘Braeburn’ is een geliefd patiofruitboompje. In de maand juni bloeit dit boompje met schitterende witroze bloesem. De heerlijke zoetzure appels hebben een opvallende rode kleur en kunnen geplukt worden in oktober. Dit aantrekkelijke appelboompje heef een mooie compacte vorm en kan goed gehouden worden in een mooie pot of plantenbak. Dit geliefde boompje is dus geschikt voor tuin, terras én balkon! Voor een goede oogst is het wel belangrijk om geschikte bestuivers in de buurt te zetten, zoals James Grieve of Dijkmanszoet.

Ben je op zoek naar een mooi kleinblijvend fruitboompje? Je kunt de appelboom Braeburn patiofruit online kopen via onze webshop, of kom je eigen boompje uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van deze Braeburn is eenvoudig. Geef je boompje regelmatig water, vooral in het groeiseizoen (voorjaar en zomer). Staat je Patiofruitboom in een pot? Probeer hem dan te verplaatsen naar de meest zonnige plek in je tuin. Zonlicht zorgt ervoor dat de heerlijke handappels zoeter en smaakvoller worden. Om de groei van je boompje en zijn appels te stimuleren, raden wij je aan om hem ieder jaar te bemesten met wat organische mest. Het bemesten van deze Braeburn kun je het beste doen in de herfst. Draagt je boompje meer appels dan normaal? Geef dan wat extra mest in de zomer.

Dit Patiofruitboompje heeft weinig snoei nodig. Probeer zijn takken zoveel mogelijk te laten hangen, hierdoor worden de takken vruchtbaarder. De nieuwe takken die aan je boompje verschijnen, kun je voorzichtig buigen. Hele lange takken die in de weg hangen kun je wegknippen. Als je gaat snoeien, doe dan het liefst in de winter óf vlak na de bloei.

Lees meer

Plant je deze Braeburn in de volle grond?
Geef je boompje dan het eerste jaar na aanplant wekelijks water. Bij zomerse temperaturen is het verstandig om vaker water te geven. Probeer de bodem licht-vochtig te houden. Na het eerste jaar hebben de wortels goed kunnen wortelen in de tuingrond en hoef je alleen nog water te geven bij warmte en droogte.

Staat je Braeburn boompje in een pot of plantenbak?
Geef je appelboompje dan, vooral in het voorjaar en in de zomer, wekelijks water. Voorkom dat de potgrond uitdroogt. Geef ook in dit geval extra water bij warm en droog weer.

Lees meer

Net als vrijwel alle andere fruitbomen, heeft deze Braeburn een voedzame en vochtdoorlatende bodem nodig. De specifieke grondsoort maakt dit toppertje niet uit. Wil je zeker zijn van de beste start voor jouw Braeburn? Gebruik dan speciale potgrond van Vivimus voor fruit. Deze grond zit vol voeding voor je appelboom én is heerlijk luchtig, waardoor overtollig water goed afgevoerd kan worden. Qua standplaats kun je het beste een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw) aanhouden. Zonlicht zorgt ervoor dat je appels lekker zoet en smaakvol worden.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Handappel Braeburn Patiofruit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!