Hand-moesappel James Grieve Patiofruit

Malus domestica James Grieve

v.a.: € 14,50

Formaat
Afmeting Patio, Stamhoogte 30-40cm, Totaalhoogte 80-100cm
€ 14,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De James Grieve is voor particulieren een zeer geschikte appelboom. De appel heeft een prachtige kleur en is vroeg rijp. Deze appels moeten echter wel voorzichtig behandeld worden in verband met stoten. Als de appels te hard stoten dan komt er al snel een beurse plek in. Bestuivers van de James Grieve zijn onder andere: Golden Delicious en Alkmene.

Onze voordelen:

De James Grieve is een mooie handmoesappel en is voor particulieren een zeer geschikte appelboom. De appel heeft een prachtige kleur en is vroeg in het jaar rijp. De appels moeten echter wel met zorg behandeld worden aangezien ze niet zo goed kunnen tegen stoten. Hierdoor ontstaan er beurse plekken in de appel waardoor de appel niet meer lekker van smaak is. Helaas is de James Grieve geen zelfbestuiver en heb je andere fruitbomen nodig om er vruchten te laten groeien aan de tuinplant. Hierbij kun je gebruik maken van de Golden Delicious of de Alkmene.

Lees meer

Het onderhouden van de James Grieve patiofruit is een gemakkelijke opgave. Het snoeien is namelijk niet noodzakelijk, maar wil je de boom z’n vorm laten behouden dan is het snoeien wel noodzakelijk. Haal wel pas de snoeischaar uit de kast als de boom geen bladeren meer bevat. Dit is namelijk het moment dat de boom in winterstand is en dus het moment dat je de boom zo min mogelijk beschadigd. Ook tijdens vorstperiodes raden wij het van Bomenenzo.nl aan om niet te gaan snoeien. Door te snoeien in een vorstperiode kan de boom zich moeilijk herstellen en is de overlevingskans klein. Snoei alleen de dode, gebroken en gebogen takken weg en laat het gestel met rust. Aangezien op die takken de vruchten weer tevoorschijn komen in het nieuwe jaar.

Lees meer

Bij fruitbomen en dus de James Grieve patio is het water geven na aanplanting één van de belangrijkste onderdelen om de fruitboom te kunnen laten aanplanten in je tuin. Vooral de eerste maanden zal het bewateren van de boom centraal staan. Zonder water kan de plant zich niet goed aarde, zowel in pot als in de volle grond. Maar te veel water is ook niet goed voor deze patiofruit. Want natte voeten is niet iets waar de fruitboom van houdt en kan er zelfs voor zorgen dat je boom het niet overleefd. Om dit goed te tackelen kun je bij het planten in pot ervoor zorgen dat er eerst een laag van 5 centimeter aan stenen op de bodem komen te liggen. Bij de volle grond is het belangrijk dat er een vocht doorlatende grond gebruikt wordt.

Lees meer

De James Grieve patio staat het liefst in de volle zon. Maar een halfschaduwrijke standplaats is wat betreft de Grieve ook prima. Verder houdt de fruitboom van een voedselrijke maar vocht doorlatende grondsoort, maar kan zich eigenlijk wel in iedere grondsoort aarden. Door het toevoegen van de juiste meststoffen zal de plant zich snel en gemakkelijk thuis voelen. Net zoals de volle grond, kan de boom zich ook prima volgroeien in pot. Zorg wel dat de pot een ruime doorsnede heeft anders heeft de boom amper plek om te groeien. Bij het planten in de volle grond is het belangrijk dat alle onkruid verwijderd is tot 50 centimeter rondom de boom. Anders zal het onkruid alle mest- en voedingsstoffen gebruiken om te groeien en dat is zonde als je optimaal wilt genieten van jouw fruitboom!  

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hand-moesappel James Grieve Patiofruit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!