Meerstammige sierkers

Prunus serrula meerstammig, Tibetaanse sierkers

v.a.: € 130,00

Formaat
Totaal hoogte 175-200cm
November 2021
€ 130,00
Totaal hoogte 200-250cm
November 2021
€ 145,00
Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 195,00
Totaal hoogte 300-350cm
November 2021
€ 285,00
Totaal hoogte 350-400cm
November 2021
€ 550,00
Totaal hoogte 400-450cm
November 2021
€ 685,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Prunus serrula meerstammig valt vooral op door zijn prachtige afbladderende roodbruine stam. Deze eyecatcher verandert per seizoen, dit zorgt dus voor een extra levendige tuin!

Onze voordelen:

Meerstammige sierkers kopen

De Prunus serrula meerstammig, ook bekend als Tibetaanse sierkers, valt vooral op door zijn prachtige afbladderende roodbruine stam. In april en mei bloeit hij uitbundig met schitterende witte bloesem. Na deze rijke bloei vormt de Prunus serrula kleine rode vruchten. De langwerpige lichtgroene bladeren verkleuren in het najaar naar een opvallende intens rode tint. De Tibetaanse sierkers is dus een groot deel van het jaar bijzonder aantrekkelijk. Met een volwassen hoogte tussen de 6 en 8 meter is hij ook prima geschikt voor kleine tuinen.

Ben je op zoek naar een bijzondere meerstammige boom die mooi met de seizoenen mee verandert? De meerstammige sierkers kan je makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom je eigen sierkers uitkiezen bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Meerstammige sierkers verzorgen

De Tibetaanse sierkers vergt geen bijzonderheden qua verzorging. Deze meerstammige sierkers groeit het best op een licht-vochtige bodem, het is dus belangrijk om hem van genoeg water te voorzien. Wil je zijn groei, bloei en weerstand een flinke boost geven? Dit kun je doen door je sierkers te bemesten. Een Prunus serrula meerstammig bemesten kun je het beste in het voorjaar doen, zo kan hij vol energie het groeiseizoen in!

Meerstammige sierkers snoeien

Een Prunus serrula snoeien hoeft eigenlijk alleen voor het behoud van zijn vorm. Eén lichte snoeibeurt per jaar is dan ook voldoende. Verwijder hierbij ook gelijk dode, beschadigde of in de weg zittende takken. Een Prunus serrula meerstammig snoeien kun je het beste in juni doen, wanneer de Prunus is uitgebloeid.

Lees meer

Meerstammige sierkers water geven

De Tibetaanse sierkers groeit het beste op een licht-vochtige bodem, het is dus van belang dat je hem van voldoende water voorziet. Vooral het eerste groeijaar is het belangrijk om regelmatig water te geven, omdat je boom in die periode nog moet wortelen. Geef daarom je Prunus serrula iedere week een volle emmer water, tenzij het (in die week) al veel geregend heeft. Na dit eerste jaar hoef je alleen nog water te geven bij langdurige warmte en droogte.

Lees meer

Meerstammige sierkers planten

De Tibetaanse sierkers groeit in veel soorten grond, maar heeft een voorkeur voor klei of zandgrond. Let er hierbij wel op dat de bodem niet te nat is, dit kan een negatieve impact hebben op zijn groei. Het is dus belangrijk dat je tuingrond wel goed al het overtollige vocht kan doorlaten (afvoeren). Weet je niet zeker of jouw huidige bodem voldoende afwaterend is, of wil je gewoon zeker zijn van de beste start voor je Prunus serrula? Meng je tuingrond tijdens de aanplant aan met speciale aanplant grond. Aanplant grond zit vol voeding voor je boom én maakt je tuingrond lekker luchtig. Deze zonliefhebber groeit het liefst in de volle zon, maar halfschaduw werkt ook prima!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige sierkers
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!