Meerstammige Parrotia Persica

Meerstammige Perzische IJzerhout

v.a.: € 195,00

Formaat
Totaal hoogte 175-200cm
November 2021
€ 195,00
Totaal hoogte 200-250cm
November 2021
€ 275,00
Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 355,00
Totaal hoogte 300-350cm
November 2021
€ 745,00
Totaal hoogte 350-400cm
November 2021
€ 940,00
Totaal hoogte 400-450cm
November 2021
€ 1.155,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De meerstammige Perzische Ijzerhout is enorm populair door zijn prachtige afschilferende bast én zijn waanzinnig mooie herfstkleuren. Het is één van de weinige bomen die bloeit in de winter, dit geeft hem een extra grote sierwaarde.

Onze voordelen:

Meerstammige Perzische IJzerhout kopen

De Parrotia persica meerstammig, ook bekend als meerstammige Perzisch IJzerhout, is zeer geliefd voor zijn decoratieve afschilferende bast én zijn waanzinnig mooie herfstkleuren. Deze kleuren kunnen variëren tussen prachtige gele, oranje, rode en zelfs paarse tinten. Met zijn grillige (onvoorspelbare, kronkelende) groei en breed spreidende takken, is ieder exemplaar uniek. Tussen januari en maart bloeit de Parrotia persica, nog vóór de bladontwikkeling,  met kleine felrode bloemen. De bloei van deze kleine rode ‘bloemhoofdjes’ op de kale takken zorgt voor een bijzonder mooi plaatje. Bovendien is deze Parrotia persica zeer onderhoudsvriendelijk en groeit hij goed in vrijwel alle grondsoorten.

Ben je op zoek naar een bijzondere boom die bloeit in de winter? Perzisch IJzerhout meerstammig kopen kun je makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen Parrotia persica uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Meerstammige Perzische IJzerhout verzorgen

De meerstammige Perzisch IJzerhout is eenvoudig te onderhouden. Deze boom is goed ziekteresistent, winterhard en kan ook bijzonder goed tegen luchtverontreiniging en droogte. Om te zorgen dat je boom zo goed én mooi mogelijk kan groeien en bloeien, raden wij het wel aan om goed op zijn watervoorziening te letten en hem jaarlijks te bemesten. Een Parrotia persica meerstammig bemesten kun je het beste in het voorjaar doen, gebruik hiervoor wat organische mest.

Meerstammige Perzische IJzerhout snoeien

Deze onderhoudsvriendelijke boom heeft vrijwel geen snoei nodig, maar kan wel heel goed snoei verdragen. Om de karakteristieke vorm te behouden kun je het beste alleen snoeien als het écht nodig is. Beperk de snoei dan het liefst tot het verwijderen van dode, beschadigde of in de weg zittende takken. De meest geschikte periode om te snoeien is in de late winter of begin van het voorjaar.

Lees meer

Meerstammige Perzische IJzerhout water geven

Vooral het eerste groeijaar is het belangrijk om je meerstammige Perzisch IJzerhout regelmatig water te geven. Geef hem iedere week een volle emmer water, tenzij het die specifieke periode al veel geregend heeft. Dit eerste jaar heeft je boom nodig om goed te kunnen wortelen, zodat hij daarna zichzelf grotendeels van water kan gaan voorzien. Is het erg warm en droog buiten? Over het algemeen kan een Perzisch IJzerhout goed tegen droogte, maar geef hem gerust een extra slokje water. Na het eerste groeijaar hoef je alleen nog bij langdurige warmte en droogte water te geven.

Lees meer

Meerstammige Perzische IJzerhout planten

Een ander groot voordeel van de Parrotia persica is dat hij heel makkelijk te plaatsen is. Hij groeit goed in vrijwel alle grondsoorten en is met zijn maximale hoogte tussen de 7 en 10 meter ook geschikt voor kleinere tuinen. Wil je kunnen genieten van de meest spectaculaire herfstkleuren? Probeer hem dan wel op een licht-vochtige bodem te houden, hier gaat zijn voorkeur naar uit. Om te zorgen dat je bodem voedzaam en luchtig genoeg is, raden wij het aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Qua standplaats kun je het beste een plek in zon of halfschaduw aanhouden.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Parrotia Persica
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!