Meerstammige Koelreuteria paniculata

Meerstammige Blazenboom

v.a.: € 140,00

Formaat
Totaal hoogte 175-200cm
November 2021
€ 140,00
Totaal hoogte 200-250cm
November 2021
€ 160,00
Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 285,00
Totaal hoogte 300-350cm
November 2021
€ 355,00
Totaal hoogte 350-400cm
November 2021
€ 625,00
Totaal hoogte 400-450cm
November 2021
€ 940,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De meerstammige Koelreuteria paniculata is ontzettend geliefd door zijn schitterende bloei, en zijn kenmerkende blaasvormige bronskleurige vruchten. Deze boom is bladverliezend, maar de vruchten blijven wél tot diep in de winter hangen, dit maakt je boom zelfs dan aantrekkelijk!

Onze voordelen:

Meerstammige Koelreuteria paniculata kopen

De meerstammige Koelreuteria paniculata, ook bekend als Vernisboom of Blazenboom, is een populaire boom die je veelal terugziet in tuinen én parken. In de lente verschijnen zijn mooie geveerde bladeren. Bij de uitloop is het blad bronskleurig, maar verkleurt al snel naar groen. In het najaar hebben de bladeren prachtige gele- en oranje herfsttinten. De Koelreuteria paniculata bloeit in juli en augustus met kenmerkende grote bloempluimen van +/- 30 cm. Deze pluimen zitten vol met kleine, felgele bloemetjes. Na de bloei verschijnen er blaasvormige, bronskleurige vruchten die tot diep in de winter blijven hangen. De Koelreuteria paniculata heeft je tuin dus ieder seizoen wat moois te bieden! Met een volwassen hoogte van 7 meter is hij ook zeer geschikt voor kleine tuinen.

Ben je geïnteresseerd in deze geliefde meerstammige boom? Je kunt de meerstammige Koelreuteria paniculata online kopen via onze webshop, of kom je eigen boom uitzoeken bij ons op de kwekerij

Lees meer

Meerstammige Koelreuteria paniculata verzorgen

De Koelreuteria paniculata heeft geen bijzondere eisen qua verzorging, maar vereist wel een goede standplaats. Geef je boom vooral het eerste jaar regelmatig water, en zorg er ook voor dat je tuingrond het overtollige water goed kan afvoeren. Om de groei en bloei van je Koelreuteria te stimuleren, raden wij je ook aan om hem te bemesten. Bemest je boom bij de uitloop in het voorjaar, zodat hij goed het groeiseizoen in kan! Gebruik hiervoor wat organische mest.

Meerstammige Koelreuteria paniculata snoeien

Deze meerstammige boom hoeft in principe niet te worden gesnoeid. Toch kan snoeien soms wél nodig zijn, omdat er bijvoorbeeld wat takken bevroren zijn geraakt. De Koelreuteria is namelijk in zijn jonge jaren gevoelig voor vorst. Deze bevroren takken kun je het beste in maart verwijderen. Hangen er erg veel takken te laag, waardoor je zicht geblokkeerd wordt? Dan kun je ervoor kiezen om je boom ‘op te kronen’. Opkronen doe je door alleen de lagere takken weg te snoeien, zodat je weer meer kunt zien!

TIP: Verwijder ook altijd ‘wortelopslag’ in de groeiperiode. Dit zijn kleine scheuten die aan de voet van de stam (of zelfs daarnaast) groeien.
Lees meer

Meerstammige Koelreuteria paniculata water geven

Vooral het eerste jaar (na aanplant) is het belangrijk om je Koelreuteria paniculata regelmatig water te geven. Geef hem iedere week een volle emmer water, tenzij het in die specifieke week al veel geregend heeft. Is het erg warm en (langdurig) droog? Geef dan gerust 2 à 3x per week water. Na dit eerste groeijaar kan je boom zichzelf grotendeels van water voorzien, en hoef je alleen nog bij langdurige warmte en droogte water te geven.
Lees meer

Meerstammige Koelreuteria paniculata planten

Het kiezen van een goede standplek is voor deze meerstammige boom heel belangrijk. Hoewel hij maar weinig eisen stelt aan de grondsoort, is hij wel erg gevoelig voor wind. Plaats je boom dus het liefst op een beschutte plek. Bovendien is het heel belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering, ook omdat een Koelreuteria in zijn jonge jaren gevoeliger is voor vorst. Twijfel je of jouw tuingrond goed water kan afvoeren (doorlaten)? Meng je grond dan tijdens de aanplant aan met speciale aanplant grond. Deze bodemverbeteraar bevat veel voeding en maakt je tuingrond een stuk luchtiger, waardoor vocht beter wordt afgevoerd! Kies als standplek een plaats in de zon of halfschaduw.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Koelreuteria paniculata
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!