Meerstammige Berk

Betula utilis

v.a.: € 155,00

Formaat
Totaal hoogte 175-200cm
€ 155,00
Totaal hoogte 200-250cm
€ 165,00
Totaal hoogte 250-300cm
€ 195,00
Totaal hoogte 300-350cm
€ 255,00
Totaal hoogte 350-400cm
Op aanvraag
€ 315,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Deze meerstammige berkenboom geeft prachtig groen blad dat geel kleurt in de herfst. De Betula utilis is zeer geschikt voor de ruimere tuinen, parken en plantsoenen. In totaal wordt de boom 10-15 meter hoog en kan de kroon 6-8 meter breed worden. Kan op alle gronden geplant worden. 

Deze bomen hebben 3 tot 5 stammen.

Onze voordelen:

De Meerstammige Berk komt van oorsprong voor in het noordelijk halfrond en is daardoor ook goed winterhard. De Meerstammige Berk is een populaire soort in Nederland en heeft gemiddeld 3 tot 5 stammen. Dit komt door de vele sierwaarde die deze sterke boom brengt. De boom groeit veel fijn vertakkingen waardoor er een volle kroon ontstaat. De stam en bast zijn wit en schilferen. Dit is een natuurlijk proces en ook een extra sierwaarde aan de boom. In de maanden april en mei bloeit de Berk gele katjes. In de herfst kleuren de bladeren van de Meerstammige Berk geel, voor ze in de winter van de takken afvallen.

Lees meer
De Meerstammige Berk is gemakkelijk klein te houden of in vorm te snoeien. In januari komt de sapstroom van de boom op gang en dan kunt u beter niet gaan snoeien. Doet u dit wel dan zal de boom gaan bloeden en kan hij zelfs afsterven, en dat is zonde! Rond november/ december is het een geschikte tijd om de boom te snoeien. De kleinere berk kunt u met een heggenschaar snoeien en wanneer de berk groot is kunt u met de zaag snoeien. De Meerstammige berk groeit snel weer aan en kan op elke manier gesnoeid worden.
Lees meer
Vooral in het eerste jaar na aanplanten is het belangrijk dat u de Meerstammige Berk water geeft. Geef na aanplanten voldoende water. Daarna is het belangrijk dat u vanaf het voorjaar (dus niet in de winter) één emmer water per week geeft tijdens droogte. Tijdens langdurige hitte en droogte, zoals in de zomer, dient u twee tot drie keer per week water te geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar tijdens extreme droogte en hitte de plant van water te voorzien.
Lees meer
De Meerstammige Berk staat het liefst op een goed vocht doorlatende grond maar kan op elke grondsoort groeien. De standplaats is zon/ halfschaduw. De boom heeft genoeg plek nodig om goed te kunnen groeien. Wanneer u de boom plant kunt u het aanplant gat het best opvullen met een mengsel van tuinaarde en aanplant grond.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Berk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!