Vijgenboom Meerstammig

Ficus carica Meerstammig

v.a.: € 155,00

Formaat
Totaal hoogte 100-125cm
€ 155,00
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Vijgenboom Meerstammig is inmiddels niet meer weg te denken uit ons land. Plant hem op een zonnige plek en oogst heerlijk smaakvolle vruchten in het najaar... De boom is makkelijk in onderhoud en redelijk winterhard. Bestel hem nu voordelig online!

Onze voordelen:

5 positieve eigenschappen van de Vijgenboom Meerstammig

Meerstammige boom met rijke oogst
Heerlijke smaak van de vruchten
Brengt uw tuin in zuidelijke sferen
Prachtige bladeren
Wordt 2 tot 3 meter hoog
De Vijgenboom Meerstammig heeft meerdere stammen en gedijt prima in het Nederlandse klimaat. Van oorsprong groeit de boom in warme landen, dus hij brengt absoluut een zuidelijke sfeer naar uw tuin. De boom heeft een gladde stam, knobbelige takken en grote bladeren die donkergroen van kleur zijn. De meerstammige variant wordt gemiddeld zo’n 2 tot 3 meter hoog en is eenvoudig te snoeien. Hij is winterhard, maar dient bij strenge vorst wel beschermd te worden tegen vorstschade. In september/oktober kunt u de vruchten oogsten. Deze vruchten zijn al in het jaar ervoor gevormd en hebben dus de hele winter aan de boom gehangen.
Wilt u de Vijgenboom Meerstammig kopen bij Bomenenzo.nl? Dan profiteert u van een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.
Tip: Verwerk de vijgen eens in een heerlijke salade met peer, geitenkaas en walnoten! Dat wordt gegarandeerd genieten…
Lees meer

Vijgenboom Meerstammig bemesten

De Vijgenboom Meerstammig heeft enig onderhoud nodig. Hij is winterhard tot temperaturen van ongeveer -10 graden Celsius. Is er strenge of zeer strenge vorst op komst? Bescherm hem dan met een planthoes of dek de bodem rondom de stam af met bladeren. Zo voorkomt u eventuele vorstschade. Als de lente is aangebroken komt de groei van de Vijgenboom ook weer op gang. Een uitstekende tijd om hem te bemesten met het middel Vivimus universeel! Voordelig verkrijgbaar bij Bomenenzo.nl.

Vijgenboom Meerstammig snoeien

De beste tijd voor het snoeien van de Vijgenboom Meerstammig is de winter, tussen november en februari. De boom is dan namelijk in ruststand. Knip dood hout weg en knip de gezonde takken af tot zo’n 5 centimeter van de hoofdstammen (deze soort is meerstammig en bestaat dus uit meerdere hoofdstammen). Trek altijd tuinhandschoenen aan, omdat er tijdens het snoeien sappen vrijkomen die uw huid kunnen irriteren. Aan 1 snoeibeurt per jaar heeft de boom meer dan voldoende. Uiteindelijk zal hij zo’n 2 tot 3 meter hoog worden. Een ideale hoogte voor elk type tuin!

Lees meer

Vijgenboom Meerstammig water geven

De Vijgenboom Meerstammig water geven doet u vooral in de eerste jaren na de aanplant. Met name in het voorjaar en de zomer zal de boom behoefte hebben aan een extra watergift tijdens droogte. Hangen de bladeren er slap bij? Dan heeft de Vijgenboom vocht nodig! Als de boom ouder wordt is hij diep(er) geworteld en is water geven meestal niet meer noodzakelijk.

Lees meer

Vijgenboom Meerstammig planten

De Vijgenboom Meerstammig planten wordt steeds meer gedaan in ons land, maar oorspronkelijk komt de boom uit warme oorden. Kies daarom een geschikt plekje uit in de volle zon. Een tuin op het zuiden is ideaal. Staat hij tegen een muur? Nog beter! De grondsoort maakt niet zo veel uit, maar het is wel belangrijk dat de grond voedzaam en vocht doorlatend is. Een kalkhoudende bodem is zeer geschikt om deze boom in te planten.

Gaat u de Vijgenboom planten? Graaf dan een aanplantgat dat ruim genoeg is voor de kluit van de boom. Maak de grond in het gat los en meng er een halve zak vruchtbare aanplantgrond door. Zet de kluit in het gat en strooi er nog wat aanplantgrond in. Druk dan zowel de aarde als de kluit goed aan en geef de boom water. In de eerste weken na de aanplant heeft de Vijgenboom Meerstammig sowieso regelmatig water nodig. Dit bevordert een snelle inworteling.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vijgenboom Meerstammig
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!