Mahonia Meerstammig

Mahonia media Charity

v.a.: € 375,00

Formaat
Totaal hoogte 250-300cm
Niet leverbaar
€ 375,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Mahonia Charity meerstammig boom heeft een bijzondere uitstraling. De boom is gekweekt met meer stammen tot ongeveer 150 cm hoog. Vanaf dat punt komen de takken met de puntige donker groene bladeren aan de boom. In de winter groeien er gele geurende bloemen aan de takken. De Mahonia is een echt sfeermaker in de vaak wat kale tuin in de winter...

Onze voordelen:

Aan het begin van het najaar zullen er aan de Mahonia blauwe bessen groeien. De bessen zitten vol met vitamine C en zijn eetbaar. Door de sterke smaak worden de bessen vooral gebruikt in vruchtensappen. De Mahonia is een echt winter bloeier. Van november tot februari zullen er grote gele bloemtrossen aan de boom verschijnen. De bloemen van de Mahonia geven een heerlijke geur af. Het blad van de Mahonia is leerachtig en stekelig. Het blad is te vergelijken met het blad van de Hulst. 

 

Lees meer
De Mahonia groeit zeer groot uit. Houd hier rekening mee voor u de boom gaat planten. De Mahonia staat graag beschut tegen koude wind. Op een zonnige standplaats zal de Mahonia het best gedijen. De grond moet voor de Mahonia wat vochtig zijn maar wel goed vochtdoorlatend. Ook voldoende voedingsstoffen in de bodem zijn belangrijk voor deze boom. Snoei is niet nodig. Toch liever de Mahonia wat verkleinen doe dit dan in het voorjaar.
Lees meer
Het eerste jaar na aanplanten kan de boom structureel water gebruiken. Hierdoor kan de boom namelijk goed wortelen. De boom heeft wekelijks water nodig. Geeft daarom een keer in de week een emmer water aan de boom wanneer het niet of nauwelijks geregend heeft. Giet het water rustig over de voet van de boom, zo kunnen de wortels het water goed opnemen. Geef twee tot 3 keer per week water wanneer het langdurig droog en warm is. Dit is ook na eerste jaar na aanplanten raadzaam.
Lees meer

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mahonia Meerstammig
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!