Carex comans Frosted Curls

Zegge 'Frosted Curls'

v.a.: € 5,25

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 5,25
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Zegge 'Frosted Curls' groeit met bleke groen grijze bladeren die aan het einde omkrullen. Wanneer het waait zal de Frosted Curls een golvende beweging maken, dit geeft een speels uiterlijk.

Onze voordelen:

De Carex comans ‘Frosted Curls’, ook bekend als Zegge, is een laagblijvend siergras met een speels uiterlijk. De dunne, overhangende, bleek groengrijze stengels krullen aan de punt om, wat zorgt voor een mooi wuivend effect als het waait. Het dansende gras is door het bladhoudende karakter het hele jaar van grote sierwaarde in de tuin of in een pot op het (dak)terras of het balkon. De bloei van bruinwitte bloemaren is vrij onopvallend, maar de decoratieve bladeren maken dit meer dan goed. Zegge ‘Frosted Curls’ staat mooi als solitair, maar is ook toe te passen in groepen. De groenblijvende bodembedekker combineert goed met andere (bloeiende) vaste planten. Het laagblijvende siergras wordt maximaal 50 cm hoog en geeft door het volume ‘body’ aan je tuin. Bijkomend voordeel is dat de Carex comans ‘Frosted Curls’ een sterke plant is, die weinig eisend is en niet veel onderhoud vraagt. Dit maakt de Zegge geschikt voor iedere tuinier. Het wintergroene siergras voelt zich het meest thuis in de halfschaduw in vochtige, maar goed doorlatende grond. 

Eigenschappen Zegge 'Frosted Curls'

  • Speels en bossig uiterlijk
  • Wintergroen
  • Staat graag in de zon of halschaduw
  • Kan zowel in de tuin als in een pot gehouden worden
  • Makkelijk in onderhoud
Lees meer

Naast dat de Carex comans ‘Frosted Curls’ een prachtige plant is, is het ook een onderhoudsvriendelijke plant. De wintergroene plant is sterk, redelijk winterhard en behoeft geen snoei. In de wintermaanden adviseren we bij strenge vorst en forse regenval wel om het siergras af te dekken ter bescherming. Het is belangrijk dat de bodem in de winter niet te nat is. In het vroege voorjaar knip je uitgebloeide bloemaren en oude, lelijke bladeren weg, zodat jonge en frisse scheuten voldoende ruimte en licht krijgen. Houd de grond bij warm en droog weer voldoende vochtig.

Lees meer

Heb je jouw Carex aangeplant? Direct na en in de eerste periode na de aanplanting geef je de jonge plant voldoende water om goed te kunnen wortelen en groeien. Hierna hoef je alleen nog extra water te geven bij warm en droog weer. De Carex comans ‘Frosted Curls’ verlangt naar een vochtige grond en verdraagt geen extreme droogte. In de winter is het daarentegen van belang dat de bodem niet te nat is. Zorg daarom voor een goed doorlatende bodem, waar overtollig water gemakkelijk zijn weg uit weet te vinden.

Lees meer

Het planten van de Zegge ‘Frosted Curls’ kan het hele jaar, mits het niet vriest. Je kunt deze speelse, bossige plant zowel in de tuin planten als in een pot laten stralen op het (dak)terras of balkon. Als solitair komt de Carex comans prachtig tot zijn recht, maar ook border-/ groepsbeplanting is mogelijk. De wintergroene bodembedekker combineer je gemakkelijk met andere (bloeiende) vaste planten in de border of rotstuin. De Carex comans ‘Frosted Curls’ doet het goed op elke grond, zolang deze vochtig en tegelijkertijd goed doorlatend is. In de winter verdraagt de vaste plant natte voeten slecht. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond zorg je voor een luchtige bodem. Deze Zegge soort staat het liefst in de (halfs)schaduw; in de volle zon bestaat de kans dat het blad sneller uitdroogt. Staat je Carex comans ‘Frosted Curls’ wel op een zonnige plek, zorg dan dat de bodem voldoende vochtig blijft. Heb je jouw Carex plant(en) aangeplant? Geef dan direct water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carex comans Frosted Curls
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!