Carex comans Bronze Form

Zegge

v.a.: € 5,75

Formaat
Hoogte 25-30cm, Potmaat C2
€ 5,75
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Zegge Bronze Form heeft het hele jaar door bronskleurige bladeren. De bladeren zijn smal en bewegen prachtig wannneer het waait. In augustus en september krijgt deze Carex bloemen.

Onze voordelen:

De Carex comans ‘Bronze Form’, ofwel Zegge, is een laagblijvend siergras dat opvalt door zijn jaarrond bronskleurige bladeren. De smalle, overhangende bladeren hebben verschillende bronstinten en wuiven sierlijk door de wind. In augustus en september bloeit de Zegge met onopvallende kleine bloemen in dezelfde kleur als het blad. Het laagblijvende siergras wordt maximaal 50 cm hoog en is geschikt voor aanplanting in de tuin, maar is ook decoratief in een mooie pot op het (dak)terras of balkon. Solitair komt de Carex comans ‘Bronze Form’ prachtig tot zijn recht, maar ook in combinatie met andere bodembedekkers is de bloeiende vaste plant toe te passen. De Zegge ‘Bronze Form’ is een sterke plant, die weinig verzorgt vereist, maar in de wintermaanden wel wat extra bescherming kan gebruiken tegen strenge vorst. De Carex comans ‘Bronze Form’ staat graag op een zonnige plek in een niet te natte, goed doorlatende bodem. 

Eigenschappen Carex comans 'Bronze Form'

  • Groenblijvend
  • Smal blad met onopvallende bloemen
  • Zonnige standplaats
  • Ook geschikt om in pot te houden
  • Redelijk winterhard
Lees meer

Het onderhouden van de Zegge is erg gemakkelijk. Het siergras is bladhoudend en zolang het er mooi uitziet is snoeien niet nodig. Het volstaat om in het voorjaar enkel de oude, uitgedroogde weg te halen om nieuwe, frisse scheuten ruimte en licht te geven. De Carex comans ‘Bronze Form’ is redelijk winterhard. We adviseren om de tuinplant in de wintermaanden te beschermen tegen strenge vorst door deze af te dekken. Bij warm en droog weer is extra water gewenst.

Lees meer

Na het aanplanten geef je de jonge Carex voldoende water. Dit doe je de gehele eerste periode na de aanplanting, zodat de sierplant goed kan wortelen en groeien. Als het siergras eenmaal goed groeit, hoef je alleen nog extra water te geven bij langdurig warm en droog weer. In de winter verdraagt Carex comans ‘Bronze Form’ geen natte voeten en dus moet de bodem goed doorlatend zijn. Gebruik speciale aanplantgrond voor een luchtige bodem en bescherm de bloeiende vaste plant in de wintermaanden tegen overtollige regen.

Lees meer

Klaar om je Carex comans ‘Bronze Form’ aan te planten? Dit kan het hele jaar, zolang het niet vriest. De bronskleurige Zegge komt als solitair het mooist tot zijn recht, maar kan eventueel ook met andere bodembedekkers gecombineerd worden. Mogelijke toepassingen zijn bijvoorbeeld in de border, een groep of een pot. Zowel de tuin als een terras of balkon maak je aantrekkelijk met dit bijzonder gekleurde siergras! De Carex comans ‘Bronze Form’ verlangt naar een zonnige standplaats, volle zon of halfschaduw, en een goed doorlatende, niet te natte bodem. Zeker in de winter zijn natte voeten niet wenselijk. Maak gebruik van speciale aanplantgrond voor een luchtige bodem. Verder stelt de Zegge weinig eisen aan de grondsoort. Geef de jonge plant(en) na de aanplanting genoeg water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carex comans Bronze Form
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!