Carex oshimensis Evergold

Bontbladige Zegge

v.a.: € 5,25

Formaat
Hoogte 20-25cm
€ 5,25
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Carex Evergold is een prachtige én opvallende soort siergras. De lange smalle bladeren zijn geelwit in het midden en hebben een mooie groene bladrand.

Onze voordelen:

Een van de mooiste wintergroene siergrassen is de bontbladige Zegge, ofwel de Carex oshimensis ‘Evergold’. De naam ‘Evergold’ dankt de blikvanger aan de goudgele tot geelwitte bladeren met groene bladranden, die jaarrond (ook in de winter) te bewonderen zijn. Dit is de mooiste, meest sierlijke eigenschap van de groenblijvende plant. Van mei tot en met juli bloeit de bontbladige Zegge met onopvallende lichtbruine aren. De Carex oshimensis ‘Evergold’ groeit bossig, polvormig, in de breedte en woekert niet. Het is een laagblijvend, bodembedekkend siergras, dat maximaal 30 cm hoog wordt. De Zegge ‘Evergold kent vele toepassingen en is uitstekend te combineren met andere vaste planten. Zo kun je de groenblijvende plant bijvoorbeeld als bodembedekker in groepen toepassen, langs de vijverrand planten, of als kuipplant gebruiken voor op het terras of balkon. De Carex oshimensis ‘Evergold’ is sterk, goed winterhard, redelijk bestand tegen droogte, bestand tegen zeewind en ongevoelig voor ziektes en ongedierte. Daarnaast vereist de bloeiende vaste plant nauwelijks onderhoud, wat het helemaal een fantastische aanwinst voor je tuin maakt!

Lees meer

Het verzorgen van de Zegge is gelukkig heel makkelijk. Ook als je niet zo’n groene vingers hebt, is dit siergras dus een goede keuze! Het siergras is goed winterhard en redelijk bestand tegen droogte. Alleen bij langdurig warm en droog weer is extra water wenselijk. Carex is een sterk soort siergras, waarvan de bladeren niet snel bruin kleuren. Eventuele dorre bladeren en bladpunten verwijder je na de winter. Snoeien is niet nodig. Alleen als je na verloop van tijd de plant minder mooi vindt worden, is dit wel goed mogelijk. Bij oudere planten komen bruine bladeren iets vaker voor. Snoei de Zegge dan in het voorjaar tot zo’n 10 cm boven de grond terug. Je zult snel weer nieuwe, frisse bladeren zien uitlopen en genieten van een groene pol. In het voorjaar kun je de grassoort tevens wat bemesting geven om de groei en bloei te bevorderen.

Lees meer

Heb je de Carex aangeplant? Geef deze dan meteen water. In de eerste periode na de aanplanting is regelmatig water geven belangrijk, zodat de jonge plant goed kan wortelen en groeien. Hierna hoef je het wintergroene siergras alleen bij erg warm en droog weer nog extra water te geven. De Carex oshimensis ‘Evergold’ houdt van een goed doorlatende bodem, die zeker in de winter niet te nat is.

 

Lees meer

Ben je klaar om je siergras aan te planten? Voordelig is dat dit het hele jaar mogelijk is, mits het niet vriest. De bontbladige Zegge verlangt naar een droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond. Dit type siergras houdt niet van een te natte bodem, zeker niet in de winter. Maak daarom gebruik van aanplantgrond en creëer zo een luchtige bodem met de juiste voedingsstoffen voor een goede start. Verder staat de Carex oshimensis ‘Evergold’ het liefst in de halfschaduw of schaduw. Je fleurt er gemakkelijk een donkerder plekje in je tuin mee op. Aangezien het siergras een goede bodembedekker is, kun je deze bijvoorbeeld onder een boom of struik planten, waar deze slechts gefilterd zonlicht ontvangt. De veelzijdige plant kent vele toepassingen en laat zich ook uitstekend combineren met andere vaste planten. Zo kun je de Zegge ‘Evergold’ zowel solitair als in groepen planten. Denk aan aanplanting in de border, langs de vijverrand of in een pot voor op het terras of balkon. Wanneer je meerdere Carex planten bij elkaar plant, houd dan een aantal van 7 tot 9 plantjes per vierkante meter aan. Klaar met de aanplanting? Geef de jonge planten dan voldoende water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carex oshimensis Evergold
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!