Carex morrowii Variegata

Japanze Zegge Variegata

v.a.: € 5,25

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 5,25
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Carex morrowii 'Variegata' is een schitterend siergras met geel-groen gestreepte bladeren. Het is een laagblijvende vaste plant, die goed winterhard én wintergroen is.

Onze voordelen:

Geniet het hele jaar van groen in je tuin met de Japanse Zegge of Carex morrowii ‘Variegata’. Dit laagblijvende siergras groeit in de breedte, vormt prachtige pollen en woekert niet. Het is een wintergroene plant, wat de Carex morrowii ‘Variegata’ zeer geliefd maakt. De langwerpige bladeren zijn in de lengte groen-geel gestreept en daardoor erg decoratief. Tussen april en juni bloeit de Japanse Zegge met lichtbruine aren. Deze zijn niet van grote sierwaarde, maar de schuin opgaande bladeren zijn dat des te meer. Behalve dat de Carex morrowii ‘Variegata’ een mooie verschijning is, is het ook een makkelijke en veelzijdige plant. Veelal wordt dit type siergras gebruikt als groenblijvende bodembedekker op beschaduwde plaatsen. De Japanse Zegge laat zich goed combineren met andere siergrassen en vaste planten en leent zich perfect voor aanplanting in de border, rotstuin, bloemenweide en plantenbak. Met een totale hoogte tussen de 30 en 40 cm is het en aanwinst voor ieder soort tuin, terras of balkon! Snoeien is in principe niet nodig, wat de Carex morrowii ‘Variegata’ ook nog eens uiterst onderhoudsvriendelijk maakt.

 

 

 

Lees meer

Naast de schoonheid, is de Japanse Zegge ‘Variegata’ erg geliefd om het veelzijdige en makkelijke karakter. De bloeiende vaste plant is goed winterhard, wintergroen, stelt weinig eisen aan de grondsoort en heeft geen bijzondere zorg nodig. Een Zegge snoeien is niet nodig; het volstaat om eventuele bruine sprieten na de winter weg te knippen. Mocht het loof verouderd of beschadigd zijn, dan is snoeien wel mogelijk. Een Carex snoeien doe je het best in het vroege voorjaar, waarbij je alle afgestorven delen wegknipt, zodat frisse scheuten ruimte en licht krijgen om te ontwikkelen. In het voorjaar kun je de Carex morrowii ‘Variegata’ wat organische mest geven om de groei en bloei te bevorderen. Extra water geef je bij langdurig warm en droog weer. Felle middagzon wordt minder goed verdragen door de Zegge, dus het best zoek je een standplaats in de halfschaduw of schaduw uit.

Lees meer

Geef de Carex morrowii ‘Variegata’ na de aanplanting regelmatig water, zodat de jonge plant goed kan wortelen en groeien. Eenmaal gesetteld, hoef je het gras alleen nog extra water te geven bij warm en droog weer. De Carex morrowii ‘Variegata’ staat graag in een vochthoudende tot vochtige, maar goed doorlatende bodem. Extreme droogte of felle middagzon verdraagt de Japanse Zegge slecht, dus zorg voor een standplaats met lichte schaduw.

Lees meer

Ben je klaar voor de aanplanting? De Zegge ‘Variegata’ staat het liefst in de halfschaduw of schaduw in een vochthoudende tot vochtige, goed doorlatende grond. Het lage siergras stelt geen specifieke eisen aan de grondsoort. Maak gebruik van aanplantgrond om een luchtige bodem te creëren met de juiste voedingsstoffen voor een goede start. De Carex morrowii ‘Variegata’ kun je op talloze manieren toepassen en zowel aanplanten in de tuin als in een pot voor op het terras of balkon. Dit type siergras kun je solitair planten, maar nog mooier komt de Zegge tot zijn recht in groepen. Geef je Carex bijvoorbeeld een plekje in de border, rotstuin of bloemenweide in combinatie met andere vaste planten en siergrassen. Door de lage, brede groei is de Japanse Zegge ‘Variegata’ ook een uitstekende bodembedekker, die het hele jaar groen is. Je kunt de bodembedekkende Carex morrowii ‘Variegata’ onder bomen en heesters planten, aangezien de plant goed in de schaduw gedijt. Plant je meerdere Carex plantjes bij elkaar, houd dan een aantal van 7 stuks per vierkante meter aan. Heb je jouw Carex planten aangeplant? Geef dan voldoende water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carex morrowii Variegata
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!