Carex morrowii Everglow

Zegge Everglow

v.a.: € 8,75

Formaat
Hoogte 20-25cm
€ 8,75
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Carex morrowii 'Everglow' is een bijzonder mooie én groenblijvende soort siergras. De groene grassprieten hebben een opvallende oranje-gele rand, dit maakt deze Carex zeer decoratief.

Onze voordelen:

Carex morrowii ‘Everglow’ Zegge is een siergras, die op diverse manieren toe te passen is. De mooie vaste plant kun je in de tuin gebruiken als bodembedekker, in een border of langs paden, maar ook prima in een pot op een terras of balkon plaatsen. Kenmerkend voor de polvormige Zegge ‘Everglow’ is het rechtopgaande, groene blad met sierlijke geel / oranje rand. De langwerpige bladeren – die over de pol heen hangen – blijven het hele jaar door hangen, wat dit mooie exemplaar siergras geliefd maakt. In april en mei verschijnen onopvallende lichtbruine aren met driekantige stengeltjes. Met een totale hoogte van 40 cm is de laagblijvende Carex ‘Everglow’ geschikt voor ieder type tuin. Ga je voor dit type siergras, dan ben je niet alleen verzekerd van veel sierwaarde, maar ook van een makkelijke verzorging.

Lees meer

Net als andere Carex soorten, is de Carex ‘Everglow’ een zeer onderhoudsarme siergras. Behalve eventuele snoei en het wegknippen van dode bladeren, kun je de Zegge lekker zijn gang laten gaan. Van nature is de Carex morrowii ‘Everglow’ een goed winterharde en sterke plant, die bestand is tegen verschillende weertypen. In het voorjaar kun je de Japanse zegge bemesten met organische mest om de groei en gezondheid te bevorderen.

Het blad van de wintergroene plant kan in de winter wat bruine bladranden krijgen. Vaak is het voldoende om bruine en loszittende bladeren in maart, net voordat de nieuwe groei begint, er met je hand uit te trekken. Merk je na de winter veel dode bladeren of bladeren met bruine punten op? Dan knip je de Carex ‘Everglow’ in het vroege voorjaar terug tot 10 – 20 cm boven de grond. Je zult zien dat er weer nieuwe, frisgroene bladeren zullen verschijnen.

Lees meer

Na het aanplanten is het belangrijk dat je jouw siergras voldoende water geeft, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Tijdens droge periodes geef je de Zegge ‘Everglow’ extra water om uitdroging te voorkomen. Zorg wel voor een goed doorlatende grond, zodat overtollig water gemakkelijk kan afvoeren.

Lees meer

Zegge ‘Everglow’ is een veelzijdige plant, die zowel als bodembedekker, in een border of langs paden geplant kan worden of in een pot op een terras of balkon kan worden gezet. Ook samen met andere vaste plant kun je de Carex ‘Everglow’ perfect combineren. Plant je de siergras in de tuin, dan is een normaal tot vochtige bodem ideaal. Door gebruik te maken van aanplantgrond zorg je voor een luchtige bodem en de juiste voedingsstoffen: kortom, een goede start. Zoek een standplaats in de zon of halfschaduw en zie de sterke en prachtige siergrasplanten groeien en bloeien. Kies je voor de Carex als bodembedekker? Houd dan een plantafstand van 20 tot 25 cm tussen de planten aan.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carex morrowii Everglow
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!