Carex Bunny Blue

Zegge Bunny Blue

v.a.: € 5,95

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 5,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Carex 'Bunny Blue' is een bijzonder decoratief én unieke soort siergras. Dit opvallende gras heeft zilverblauwe tot blauwgroene bladeren, die het jaarrond groen blijven.

Onze voordelen:

Een bijzondere Carex soort, is de Carex ‘Bunny Blue’ (Zegge). Dit type siergras valt op met zijn zilverblauwe / blauwgroene bladeren, die van grote sierwaarde zijn en ook in de winter aanwezig zijn. Het gekleurde blad van de groenblijvende plant wordt ongeveer 30 cm hoog en daarom is de vrij kleine Zegge geschikt voor in de volle grond als bodembedekker of borderbeplanting, maar ook in potte en bakken op het terras of balkon. De zilverblauwe siergras soort combineer je prachtig met groene, gele of witte siergrassen. Van nature is de Carex laxiculmis zeer winterhard en eenvoudig te verzorgen. Naast het feit dat de Carex ‘Bunny Blue’ een opvallende en mooie verschijning is, is de sierzegge dus ook een praktische aanwinst. 

Tip: De zilverblauwe kleuren van het blad van de Carex ‘Bunny Blue’ steken prachtig af met andere kleuren siergrassen, zoals groene, gele of witte soorten. Combineer je ‘Bunny Blue’ daarom met andere varianten voor een bijzonder en sierlijk effect!

Lees meer

De zeer winterharde soort siergras verdraagt temperaturen tot -25 graden Celsius, waardoor je er in ons gematigde klimaat geen zorgen om hoeft te maken in de winter. In het voorjaar kan de vaste plant snoei gebruiken, om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren. Wil je de groei extra bevorderen? Dan bemest je de Carex laxiculmis ‘Bunny Blue’ in het voorjaar met organische mest; je siergras gaat zo vol energie het groeiseizoen in.

De onderhoudsvriendelijke plant behoeft in het voorjaar een eenvoudige snoei. Snoei de Carex in deze tijd van het jaar terug om de groei van nieuwe scheuten te bevorderen.

Lees meer

Om de wortels aan de bodem te laten wennen, geef je de Zegge ‘Bunny Blue’ na de aanplanting voldoende water. Verder vereist dit soort siergras extra water tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Een goed doorlatende bodem, waarin overtollig water gemakkelijk afvoert, is erg belangrijk voor deze soort.

Lees meer

Ga je de groenblijvende siergras planten? Voor de Carex ‘Bunny Blue’ geldt dat een standplaats in de halfschaduw het meest ideaal is. De bodembedekker verdraagt zon, maar mag dan niet in een droge bodem staan. Staat je Zegge in de (half)schaduw, dan volstaat een normale bodem, die bovendien wel goed doorlatend is. Meng speciale aanplantgrond door de tuingrond om een luchtige en voedzame bodem te krijgen. De Carex ‘Bunny Blue’ (Zegge) kun je toepassen als sierplant in pot of in de tuin toepassen als tuinplant, bodembedekker of borderplant. Vanwege de geringe hoogte van 30 cm is deze sierzegge in ieder type tuin, terras of balkon te planten of plaatsen. Plant je de wintergroene siergras in de volle grond? Houd dan een aantal van 6 tot 9 planten per vierkante meter aan.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carex Bunny Blue
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!