Carex oshimensis Everest

Zegge Everest

v.a.: € 5,95

Formaat
Hoogte 20-25cm
€ 5,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Carex oshimensis 'Everest' is een schitterende soort bontbladig siergras. De langwerpige groene bladeren hebben een aantrekkelijke helderwitte bladrand.

Onze voordelen:

Verhoog de sierwaarde van jouw tuin met de prachtige soort bontbladig siergras Carex ‘Everest’ (Zegge). Deze polvormige soort Carex is geliefd om zijn smalle, langwerpige, groene blad met helderwitte bladrand: een opvallende kleurencombinatie, die van de Zegge een echte blikvanger maakt. De decoratieve groen-wit gestreepte bladeren van het siergras zijn overhangend en blijven het hele jaar aan de groenblijvende plant hangen. Carex ‘Everest’ lijkt op de cultivar Carex ‘Evergold’ met groene bladeren en een gele bladrand, al is het blad van de ‘Everest’ steviger. In april en mei bloeit de Carex oshimensis, ook bekend als Japanse Zegge, onopvallend met bruine bloemen. De rechtopstaande Zegge ‘Everest’ wordt maximaal 40 cm hoog en is daarom perfect toe te passen als bodembedekker, in een border te planten of als solitaire plant in een mooie pot op een terras of balkon te plaatsen. Zorg in de tuin voor een goed doorlatende, voedzame bodem op een plek in de zon of halfschaduw en geniet het hele jaar van de winterharde en groenblijvende topper.

Lees meer

Als het gaat om de verzorging van de Carex oshimensis ‘Everest’ kunnen we het kort houden; deze soort siergras is namelijk een onderhoudsarme tuinplant of sierplant. De Zegge ‘Everest’ is goed winterhard en sterk. Snoeien is niet nodig, maar het verwijderen van oude en dorre bladeren wel. Dit type siergras houdt van een voedselrijke bodem. Om de groei en bloei van je sierlijke plant te bevorderen, kun je deze in het voorjaar bemesten.

De groenblijvende Zegge ‘Everest’ behoeft geen snoei. Wel verwijder je oude en verdroogde bladeren in het voorjaar. Op deze manier geef je nieuwe scheuten namelijk meer ruimte en licht en dus de kans om te groeien. Met als resultaat: een mooie groene plant.

Lees meer

Heb je de Carex ‘Everest’ aangeplant? Geef de jonge plant voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Deze bonte Carex is geen fan van extreme droogte en heeft in deze periodes extra water nodig om de bodem vochtig te houden en niet uit te drogen. Overtollig water moet afgevoerd kunnen worden. Zorg daarom voor een goed gedraineerde bodem.

 

Lees meer

De veelzijdige Carex ‘Everest’ is op meerdere manieren toe te passen. Zo kun je het siergras aanplanten in je tuin als bodembedekker of in een border. Ook kun je de opgaande, laagblijvende sierplant in een pot op een terras of balkon plaatsen. Zorg in ieder geval voor een licht vochtige, maar goed doorlatende en voedselrijke bodem. Hoe je dit doet? Maak hiervoor gebruik van speciale aanplantgrond. Wat de standplaats betreft, gedijt het siergras zowel in de zon als halfschaduw. Houd in de tuin een aantal van 5 tot 8 stuks aan per vierkante meter voor een mooie bedekking van de bodem of je border. De Zegge ‘Everest’ kun je prachtig combineren met andere vaste planten voor nog meer sierwaarde en kleur.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Carex oshimensis Everest
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!