Oude appelboom Jonagold

v.a.: € 150,00

Formaat
Afmeting Laagstam 15 jaar, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte 250-300cm
€ 150,00
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Malus Domestica Jonagold groeit één van de meest bekende appels. Niet alleen de bekende appels, maar ook de voorgaande bloesem maken deze boom erg prachtig. De Jonagold appel is een geelwitte, stevige appel met een heerlijke smaak. Deze appels zijn lekker om te eten maar zijn ook heerlijk in gerechten. Zo is deze appelboom niet alleen een echte aanwinst voor uw tuin, maar ook zeker voor uw maaltijden!

Onze voordelen:

De Jonagold oude appelboom is een must have voor elke tuin. In de maand april siert deze boom uw tuin met zijn wit-roze bloesem. De boom is winterhard en bladverliezend. De Jonagold appelboom is zelfbestuivend en heeft daardoor geen andere bestuiver nodig om vruchten te kunnen groeien. Wel kunnen andere bestuivers voor een rijkere oogst zorgen. Na de bloesem zullen de appels aan de boom komen. De appels kunnen rond begin oktober geplukt worden.

Lees meer
De Jonagold boom dient u te snoeien aan het einde van de winter, rond februari, en in juni. In de winter haalt u dikke, oude taken weg en spaart u de kortloten. Aan de kortloten zullen namelijk bloemen komen. In juni verwijdert u het waterlot. Waterlot groeit als reactie op de wintersnoei. Dit zijn de recht omhoog groeiende takken. Trek deze goed weg, zodat ze niet meer terug komen.
Lees meer
Direct na het aanplanten dient u de Jonagold appelboom voldoende water te geven zodat de wortels goed aan de grond kunnen wennen. De eerste periode na aanplanten kunt u bij droogte langer dan een week de plant water geven. Geef geen water tijdens vorst. Tijdens warme én droge periodes kunt u 2 tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog tijdens lange droogte en hitte de boom van water voorzien.
Lees meer
De appels van de boom kunnen het best groeien wanneer ze veel zonnestralen op vangen. Kies daarom een zonnige standplaats uit. Graaf een ruim gat waar de kluit of wortels van de boom goed in passen. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit, verwijdert u deze niet. Hiermee beschadigt u de wortels en vervalt uw garantie. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan doordoor gewoon de grond in. Meng de uitgegraven grond met een halve zak aanplant grond en vul het gat met de boom hier mee op. Druk de grond goed aan en geef voldoende water. Plaats twee boompalen 30 tot 40 cm van de boom af en verbind deze met de boom door boomband en nagels. Deze vindt u onder het kopje accessoires in onze webshop.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude appelboom Jonagold
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!