Pruimenboom Italiaanse Kwets

Prunus domestica'Italiaanse kwets'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Italiaanse Kwets is een langwerpige pruim. Ook deze pruim is dankzij zijn heerlijke sappige en zoete vrucht een zeer geschikt vrucht voor gebak. Of om mee te koken. Bestuivers voor de Italiaanse kwets zijn: Anna Spath, Hauszwetsche, Monsieur Hatif, Reine Claude dOullins en Reine Victoria.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Italiaanse kwets pruimenboom siert in het voorjaar, nog voor de pruimen aan de boom komen, met prachtige witte/lichtroze bloesem. Na de bloesem zullen de pruimen aan de boom komen. Pruim Italiaanse Kwets kent een sappige volle zoete smaak. De heerlijke smaak van de vrucht maakt de pruim uitermate geschikt voor consumptie. De pruimen zijn blauw van kleur en hebben een langwerpige vorm. In de maand september is het tijd om de pruimen te plukken. De Kwets pruimenboom groeit op alle voedingsrijke grondsoorten mits ze niet te vochtig zijn. Zorg dus eventueel voor een goede afwatering. De boom straat het liefst op een zonnige standplaats.

Lees meer
Na de oogst in september kunt u de boom snoeien. Dun de boom uit. Snoei echter niet tijdens vorst, de pruimenboom heeft dan niet genoeg tijd om te herstellen. Snoei op een warme dag wanneer het niet gaat regenen. Zo kan de boom goed herstellen. Bemest de boom na het snoeien. Strooi ook om het jaar een beetje kalk rond de voet van de boom.
Lees meer
De eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat de boom met regelmaat water krijgt. Heeft het een week niet of nauwelijks geregend, geef dan één emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten is water geven alleen nodig wanneer het langdurig droog en warm is, zoals in de zomermaanden
Lees meer
Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels? Verwijder deze dan niet. Wanneer u dit wel doet beschadigt u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon mee geplant worden. Om de pruimenboom te planten dient u een gat te graven dat 5 tot 10 cm breder en dieper is dan de wortels of kluit van de boom. Plaats de boom in het plantgat. Meng de uitgegraven aarde met een halve zak Vivimus fruit. Deze bodemverbeteraar zal er voor zorgen dat de pruimenboom een goede start zal krijgen. Vul hier het aanplant gat mee op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Plaats twee palen, één aan elke zijde van de boom, om scheewaaien te voorkomen. (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm). Verbind de palen met de boom met boomband en nagels. Alle toebehoren kunt u vinden onder het kopje ‘accessoires’ op onze website.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pruimenboom Italiaanse Kwets
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!