Pruimenboom Monsieur Hatif

Prunus domestica'Monsieur Hatif'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Monsieur Hatif is een grote donkerblauwe/paarse sappige pruim met een volle zoete smaak. De pruim Monsieur Hatif is niet lang houdbaar. Monsieur Hatif kent een heel specifiek eigen aroma smaak. Bestuivers voor deze pruim zijn: Anna Spath, Czar, Opal, Reine Claude dOullins en Reine Victoria.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De pruimenboom Monsier Hatif haalt zijn sierwaarde niet alleen uit de heerlijke pruimen maar ook uit zijn bloesem. In het voorjaar siert deze pruimeboom met prachtige witte bloesem. De pruim is een grote pruimen soort met een donkerblauwe/ paarse pruim. Pruim Monsieur Hatif kent een sappige volle zoete smaak. De heerlijke smaak van de vrucht maakt de pruim uitermate geschikt voor consumptie. De vrucht is echter niet houdbaar en dient daardoor niet te lang bewaard te worden na de pluktijd in augustus. Monsieur Hatif groeit het best op een voedingsrijkegrond. De grond dient niet te vochtig te zijn. Zorg dus eventueel voor een goede afwatering. Zonneschijn is wenselijk.

Lees meer
Tussen april en september kunt u de boom snoeien. Dun rond augustus/ september de boom uit. Snoei nooit in de winter. De boom heeft dan niet genoeg tijd om te herstellen. Snoei op een warme dag wanneer het niet gaat regenen. Zo kan de boom goed herstellen. Geef in de zomer wat mest en om het jaar kunt u wat kalk strooien. Hier zal de boom u erg dankbaar voor zijn!
Lees meer
Geef direct na aanplanten de pruimenboom voldoende water. Dit zorgt er voor dat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen In de eerste periode na aanplanten is het hierdoor ook belangrijk dat de pruimenboom met regelmaat water krijgt. Geef daarom tijdens droogte van één week een emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten is water geven alleen nodig wanneer het langdurig droog en warm is, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Gebruik tijdens het aanplanten Vivimus fruit. Deze organische bodemverbeteraar kunt u mengen met de uitgegraven grond en hier vult u het aanplant gat mee op. Hierdoor krijgt de Pruimenboom de benodigde voedingstoffen voor een goede start. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels? Verwijder deze dan niet. Wanneer u dit wel doet beschadigt u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon mee geplant worden. Plaats twee palen, één aan elke zijde van de boom, om scheewaaien te voorkomen. (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm). Verbind de palen met de boom met boomband en nagels. Alle bijhorende producten kunt u vinden op onze webshop bij accessoires. Zo koopt u gemakkelijk alles wat u nodig heeft.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pruimenboom Monsieur Hatif
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!