Pruimenboom Opal

Prunus domestica 'Opal'

v.a.: € 14,95

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
€ 14,95
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 21,95
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Op aanvraag
€ 37,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
€ 31,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 41,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Op aanvraag
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Opal is een boom met heerlijke, sappige pruimen die ook goed in de kleinere tuin kan staan. De boom is ook zelfbestuivend waardoor het geen andere bomen nodig heeft voor vruchten, ook dit is weer erg handig voor in de kleinere tuinen. De Opal geeft veel vruchten en u kunt dan ook al met één boom ontzettend veel pruimen krijgen. Fruit uit eigen tuin, hoe leuk is dat?


Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Opal is een blauw/paars/rode sappige pruim. Samen met zijn volle zoete smaak en dat het een gemakkelijk ras is, is de Opal pruim geschikt voor de particuliere tuin. De Pruimenboom Opal geeft soms meer vrucht dan de takken kunnen dragen. Om afbreken van de takken te voorkomen moet eind juni het teveel aan vruchten worden weggenomen. De Opal is zelfbestuivend maar produceert het beste met één van deze bestuivers: Anna Spath, Bleue de Belgique, Czar, Reine Victoria. In het voorjaar krijgt de pruimenboom prachtige witte bloesem voor de zoete pruimen aan de boom verschijnen. In de maand juli is het tijd om de pruimen te plukken en kunt u genieten van de rijke oogst van de boom. De boom staat het liefst op een voedingsrijke grond die niet te vochtig is. Zorg daardoor voor een goede afwatering. Om de vruchten optimaal te kunnen laten groeien is een zonnige standplaats gewenst.


Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van tevoren bestellen.

Lees meer
Pruimenbomen snoeien kunt u het best tussen april en september doen. Het uitdunnen van de pruimenboom kunt u het best na de oogst doen rond augustus/september. Snoei nooit in de winter, de boom kan dan niet voldoende herstellen. Snoei op een warmere dag, wanneer het niet gaat regenen. Snoei dode- en beschadigde takken weg en werk zo ver mogelijk van de hoofdstam af. Snoei de mogelijke uitlopers aan de onderkant van de boom af. Snoei niet te vaak en niet te veel. U kunt ook beter één grote tak weg snoeien dan een paar kleine. Geef in de zomer mest om te zorgen voor een voedzame bodem. Om het jaar kunt u in de winter een beetje kalk strooien.
Lees meer
Geef na het aanplanten de Pruimenboom voldoende water zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. Ook is het belangrijk dat de boom in de eerste tijd na aanplanten structureel water krijgt. Geef tijdens droogte van een week één emmer water. Wanner het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer water geven. Geef geen water tijdens vorst. De oudere pruimenboom hoeft alleen nog maar water te krijgen tijdens langdurige droge en warme periodes.
Lees meer
Tijdens het aanplanten is het raadzaam om boompalen te gebruiken, één aan elke zijde van de boom, om scheefwaaien te voorkomen. Voor hoogstam bomen kunt u palen van 220cm gebruiken en bij halfstam bomen palen van 150 cm. De palen verbindt u met de bomen door boomband en nagels. Deze kunt u vinden onder het kopje accessoires op onze website. Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus fruit die u ook kunt vinden op onze website. Het bodemverbeterende middel kunt u mengen met de uitgegraven aarde om zo voor een voedzame start te zorgen. Druk de bodem na aanplanten goed aan en geef voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pruimenboom Opal
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!