Pruimenboom Anna Spath

Prunus domestica 'Anna Spath'

v.a.: € 14,95

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2023
€ 14,95
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2023
€ 21,95
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2023
€ 37,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2023
€ 31,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Op aanvraag
€ 41,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2023
€ 52,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Anna Späth pruimenboom krijgt heerlijke, grote pruimen. De vrucht is sappig en heeft een zoete volle smaak. Deze pruim is ovaal van vorm. Anna Späth boom is niet vatbaar voor ziektes. De pruimenboom Anna Späth heeft vaak een enorme opbrengst maar is niet zelfbestuivend. Goede bestuivers voor de Anna Spath zijn: Bleue de Belgique, Czar, Monsieur Hatif, Opal en Reine Victoria.

Leverbaar Herfst 2019. Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Prunus domestica 'Anna Spath', ofwel Anna Späth Pruimenboom, is een ras dat grote pruimen krijgt met een sappige, volle en zoete smaak. De smaak maakt de pruim uitermate geschikt voor consumptie. Nog voor de pruimen aan de boom komen zal eerst de boom in het voorjaar met prachtige witte/lichtroze bloesem bloeien. Na de bloei zullen de rood/blauwe pruimen zich vormen. De vruchten kunnen in september geplukt worden en zijn lang houdbaar. De boom is niet zelfbestuivend en heeft daardoor een bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. Goede bestuivers voor de Anna Späth pruimenboom zijn onder andere de Monsieur Hatif, Opal, Czar en Reine Victoria. Bekijk de bestuivingslijst voor meer informatie. De boom is goed ziekte resistent en van deze pruimenboom kunt u een hoge productie verwachten, soms zelfs zo hoog dat de tak afbreekt. Plaats de boom op een zonnige, niet te vochtige plek in uw tuin. Zorg eventueel voor een goede afwatering.

Lees meer
Snoei rond september de boom, na de oogst. Snoei nooit tijdens vorst. De boom heeft dan geen tijd om te herstellen. Tijdens de snoei is het belangrijk dat u doe boom gaat uitdunnen. De Anna Späth heeft een hoge opbrengst waardoor takken zelfs soms kunnen afbreken. U kunt ook vruchten vroegtijdig verwijderen wanneer de tak te zwaar dreigt te worden. Snoei altijd op een warme dag wanneer het niet gaat regenen. Zo kan de boom goed herstellen. Dun de boom uit en verwijder ook beschadigde- of dode takken. Bemest de boom na het snoeien. Strooi ook om het jaar een beetje kalk rond de voet van de boom.
Lees meer
In de eerste periode na aanplanten dient u de pruimenboom met regelmaat van water te voorzien. Geef tijdens droogte van één week een emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef echter geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten is water geven alleen nodig wanneer het langdurig droog en warm is, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Plaats de boom op een zonnige standplaats in een voedzame- en goed doorlatende bodem. Graaf een ruim gat waar de wortels van de pruimenboom gemakkelijk inpassen. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels? Verwijder deze dan niet. Wanneer u dit wel doet beschadigt u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. Plaats de Anna Späth in het plantgat. Meng de uitgegraven aarde met een halve zak Vivimus fruit. Deze bodemverbeteraar zal er voor zorgen dat de pruimenboom een goede start zal krijgen. Vul hier het aanplant gat mee op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Plaats twee palen, één aan elke zijde van de boom, om scheewaaien te voorkomen. (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm). Verbind de palen met de boom met boomband en nagels. Alle bijhorende producten kunt u vinden op onze webshop bij accessoires. Zo koopt u gemakkelijk alles wat u nodig heeft.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pruimenboom Anna Spath
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!