Pruimenboom Czar

Prunus domestica'Czar'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Czar is een kleine ovale pruim. De pruimenboom Czar is een zelfbestuivende boom. Dit betekent dat u niet per se meerdere bomen nodig heeft. Wanneer u er een bestuiver bij zet verhoogt dat echter wel de productie. Een goede bestuivers is bijvoorbeeld de Monsieur Hatif .

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

In het voorjaar siert de pruimenboom Czar uw tuin met prachtige witte/ lichtroze bloesem. Daarna zullen de bloemen plaats maken voor de Czar pruimen. De pruimen zijn klein en hebben een sappige zoete smaak. De heerlijke smaak van de vrucht maakt de pruim uitermate geschikt voor consumptie. De pruimen zijn blauw/ paars van kleur en hebben een ovale vorm. Doordat de Czar pruimenboom In de maand augustus kunt u de pruimen plukken. De Czar staat het liefst op een zonnige standplaats in een voedingrijke- vochtdoorlatende bodem. De Czar is zelfbestuivend en heeft daardoor geen bestuiver nodig om pruimen te kunnen geven. Wel zorgen bestuivers voor een rijkere oogst. Bekijk hiervoor de Bestuivingslijst.

Lees meer
Na de oogst, rond augustus, kunt u de boom snoeien of uitdunnen. Snoei echter nooit tijdens de winter. Snoei op een warmere, droge dag. Hierdoor kan de boom goed herstellen. Verwijder de dode- en beschadigde takken. Snoei ook zoveel mogelijk de uitlopers aan de onderkant van de pruimenboom. Tevens kunt u er voor kiezen om een paar takken horizontaal uit te buigen. Dit zorgt er voor dat de groei tegen wordt gegaan en de vrucht beter groeit. Snoei niet te vaak en niet te veel. U kunt beter één grotere tak weg snoeien, dan verschillende kleinere takken. Bemest na het snoeien de bodem.
Lees meer
In de eerste periode na aanplanten is het hierdoor ook belangrijk dat de pruimenboom met regelmaat water krijgt. Geef daarom tijdens droogte van één week een emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten is water geven alleen nodig wanneer het langdurig droog en warm is, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Maak tijdens het aanplanten gebruik van Viviumus Fruit. Deze bodemverbeteraar zal er voor zorgen dat de pruimenboom een goede start zal krijgen. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus. Vul hier het aanplant gat mee op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Plaats twee palen, één aan elke zijde van de boom, om scheewaaien te voorkomen. (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm). Verbind de palen met de boom met boomband en nagels. Alle bijhorende producten kunt u vinden op onze webshop bij accessoires. Zo koopt u gemakkelijk alles wat u nodig heeft.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pruimenboom Czar
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!