Pruimenboom Bleue de Belgique

Prunus domestica 'Bleue de Belgique'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Leverbaar vanaf: Half November 2021
€ 13,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Leverbaar vanaf: Half November 2021
€ 18,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Op aanvraag
€ 29,50
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Op aanvraag
€ 26,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Op aanvraag
€ 31,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Op aanvraag
€ 50,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Bleue de Belgique is een oud Belgisch ras. De pruim is zeer sappig met een uitstekende zoete/lichtzure smaak. De Bleue de Belgique is een vrucht met een dunne en vrij harde schil. Bij echte rijpheid komt de schil gemakkelijk los van het vruchtvlees. Bestuivers voor deze pruim zijn onder andere: Monsieur Hatif, Opal en Reine Victoria.Leverbaar Herfst 2019. Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

Eigenschappen Pruimenboom Bleue de Belgique:

  •  Bleue de Belgique siert in het voorjaar met witte/lichtroze bloesem.
  •  Zijn pruim is een zeer sappige pruim.
  •  Pruim Bleue de Belgique kent een zoete/lichtzure smaak. De heerlijke smaak van de vrucht maakt de pruim uitermate geschikt voor consumptie.
  •  Kleur van de pruim is rood/blauw.
  •  Pluktijd augustus.
  •  Bleue de Belgique groeit op alle voedingrijke grond. Let wel, niet te vochtig. Zorg dus eventueel voor een goede afwatering. Ter behoud van uw boom. Zonneschijn is wenselijk.
  •  Plantadvies: Boompaal + Boomband ( Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm)
  •  Vivimus Fruit als organische bodemverbeteraar.
  •  Bestuivingslijst
Lees meer
Gelijk na de oogt, rond augustus is het tijd om de boom te snoeien. Snoei echter nooit in de winter. Snoei op een warme dag wanneer het niet gaat regenen, hierdoor kan de boom goed herstellen. Snoei de dode-/ beschadigde takken weg. Ook de uitlopers aan de onderkant van de boom dient u te verwijderen. U kunt een aantal takken horizontaal afbuigen. Hierdoor gaat u de groei tegen maar kunnen de vruchten beter groeien. Snoei niet te vaak en niet te veel. U kunt beter één grotere tak weg snoeien, dan verschillende kleinere takken. Bemest na het snoeien de bodem.
Lees meer
Gedurende de eerste periode na aanplanten heeft de pruimenboom structureel water nodig. Tijdens droogte van één week kunt u een water geven. Giet het water rustig over de grond zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef echter geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens droge en warme periodes.
Lees meer
Plaats de pruimenboom in een goed doorlatende bodem op een zonnige plek. Wanneer er een jute zak om de wortels of kluit van de boom zit, dient u deze niet te verwijderen. Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus Fruit. Deze bodemverbeteraar zal er voor zorgen dat de pruimenboom een goede start zal krijgen. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus. Vul hier het aanplant gat mee op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Plaats twee palen, één aan elke zijde van de boom, om scheewaaien te voorkomen. (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm). Verbind de palen met de boom met boomband en nagels. Alle bijhorende producten kunt u vinden op onze webshop bij accessoires. Zo koopt u gemakkelijk alles wat u nodig heeft.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pruimenboom Bleue de Belgique
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!