Pruimenboom Reine Claude Verte

Prunus domestica 'Reine Claude Verte'

v.a.: € 14,95

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
€ 14,95
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 21,95
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2023
€ 37,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
€ 31,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 41,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2023
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Reine Claude Verte is een kleine groen/gele zoete en sappige pruim, die ideaal is voor consumptie en moes. De Rein Claude Verte pruimenboom is geen zelfbestuiver. Dit houdt in dat de boom bestuivers nodig heeft om peren te kunnen groeien.  Goede Bestuivers voor deze pruim zijn: Reine Victoria, Opal en Monsieur Hatif.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De pruimenboom Rein Claude Verte krijgt in het voorjaar prachtige witte bloesem die de tuin siert. De geel/groene pruimen die daarna aan de boom groeien zijn klein en erg sappig en zoet van smaak. Deze heerlijke smaak van de vrucht maakt de pruim uitermate geschikt voor consumptie. Ook erg lekker in moes! Rond augustus is het tijd om deze heerlijke pruimen te plukken. Plaats de boom in een voedingsrijke bodem. Let er wel op dat de grond niet te vochtig is. Zonneschijn is wenselijk voor het groeien van de pruimen, zoek hierdoor een zonnige plek in uw tuin om deze pruimenboom te planten. De boom is geen zelfbestuiver en u kunt het best de Reine Victoria, Opal of Monsieur Hatif.als bestuiver planten.

Lees meer
Direct na aanplanten dient u de pruimenboom voldoende water te geven. Zo kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. In de eerste periode na aanplanten is het hierdoor ook belangrijk dat de pruimenboom met regelmaat water krijgt. Geef daarom tijdens droogte van één week een emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten is water geven alleen nodig wanneer het langdurig droog en warm is, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
De pruimenboom Rein Claude Verte kan tussen april en september gesnoeid worden. Het uitdunnen na de oogst kunt u het best rond augustus/ september doen. In de winter dient u de pruimen boom niet te snoeien. Snoei op een warme dag wanneer het niet gaat regenen. Zo kan de boom goed herstellen. Geef in de zomer wat mest en om het jaar kunt u wat kalk strooien. Hier zal de boom u erg dankbaar voor zijn!
Lees meer
Graaf een ruim gat waar de wortels van de pruimenboom gemakkelijk inpassen. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels? Verwijder deze dan niet. Wanneer u dit wel doet beschadigt u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon mee geplant worden. Zet de plant in het aanplantgat. Meng de uitgegraven aarde met een halve zak Vivimus fruit. Deze bodemverbeteraar zal er voor zorgen dat de pruimenboom een goede start zal krijgen. Vul hier het aanplant gat mee op en druk goed aan. Plaats twee palen, één aan elke zijde van de boom. (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm). Verbind de palen met de boom met boomband en nagels. Alle bijhorende producten kunt u vinden op onze webshop bij accessoires. Zo koopt u gemakkelijk alles wat u nodig heeft.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pruimenboom Reine Claude Verte
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Bij stamhoogte 180, hoe hoog is de boom dan in totaal?

Als de stamhoogte 1.70-1.80 meter is is de totaalhoogte bij levering 2.20-2.30 meter hoog. Soms is het mogelijk dat de takken van de boom wat langer zijn. Hierdoor kan hij dus wat hoger zijn. De stamhoogte blijft gelijk: 1.70/1.80mtr.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!