Pruimenboom Hauszwetsche

Prunus domestica 'Hauszwetsche'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Hauszwetsche is een langwerpige pruim. Dit is eigenlijk dé pruim die veel gebruikt wordt voor gebak en moes. Zijn overheerlijke zoete en zeer sappige vrucht zal uw goedkeuring zeker krijgen! Goede bestuivers voor Hauszwetsche zijn: Anna Spath en Betuwse Kwets.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De pruimenboom Hauszwetsche heeft naast zijn heerlijke pruimen ook nog meer sierwaarde. Eind april/ begin mei komt er hagelwitte bloesem met een lichtroze knop aan de boom. Deze bloesem is niet alleen populair onder de mensen, maar ook zeker onder de insecten en vogels! Na de bloesem zullen de Hauszwetsche pruimen aan de boom groeien. Pruim Hauszwetsche kent een zeer sappige en volle zoete smaak. De heerlijke smaak van de vrucht maakt de pruim uitermate geschikt voor consumptie als gebak en moes. In de maand augustus is het tijd om de pruim te gaan plukken. De boom is géén zelfbestuiver en heeft hierdoor een bestuiver nodig om fruit te krijgen. Goede bestuivers voor de boom zijn de Anna Spath en de Betuwse Kwets. De pruimenboom groeit in alle voedingsrijke bodemsoorten, mits ze niet te vochtig zijn. Zorg eventueel voor een goede afwatering. Daarnaast staat de boom het liefst op een zonnige standplaats.

Lees meer
Een perenboom wordt gesnoeid in de nazomer, direct na de pluk. Snoei nooit in de winter! Wanneer u in de wintermaanden snoeit, duur het te lang voor wonden om te genezen en kunnen er allerlei schimmelinfecties ontstaan. Ook dient de boom uitgedund te worden. (Vrucht uitdunnen) Hierdoor krijgt u een goede kwaliteit pruim en voorkomt u takbreuk. Het uitdunnen kunt u rond mei/juni doen. Begin echter niet te vroeg, de boom dunt zichzelf namelijk ook uit. Bemest de boom na de snoei.
Lees meer
De eerste periode na aanplanten heeft de pruimenboom structureel water nodig. Geef echter nooit water in vorstperiodes. Wanneer het een week niet of nauwelijks geregend heeft kunt u dan ook één emmer water geven. Is het ook nog erg warm, geen dan twee tot drie keer per week water. Na de eerste periode na aanplanten hoeft u alleen nog water te geven tijdens langdurige droge en warme perioden.
Lees meer
Ziet u er tegen op om de boom aan te planten? Bekijk dan eens onze aanplant service! Voor het aanplanten van de boom dient u een ruim gat te graven dat 5 tot 10 cm breder en dieper is dan de kluit of wortels van de boom. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels van de boom? Laat deze dan beslist zitten. Wanneer u deze verwijderd beschadigen de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon mee geplant worden. Meng de uitgegraven grond met Vivimus fruit. Dit bodem verbeterende middel zorgt ervoor dat de pruimenboom de best mogelijke start krijgt om te groeien. Plaats de boom in het gat en vul het gat op met dit mengsel. Druk de grond goed aan en geef voldoende water. Om scheefwaaien te voorkomen kunt u twee palen, één aan elke zijde van de boom, plaatsen. Plaats deze op 30 tot 40cm afstand van de stam van de boom. Verbind de palen met de boom door boomband en nagels. Alle toebehoren kunt u vinden in onze webshop onder accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pruimenboom Hauszwetsche
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!