Pruimenboom 'Reine Claude dOullins'

Prunus domestica 'Reine Claude d' Oullins'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Pruimenboom 'Reine Claude d’Oullins' krijgt groen-gele pruimen met een klein blosje. De vruchten van de Reine Claude d’Oullins groot van vorm en hebben een zoete smaak. U kunt de vruchten plukken in de eerste helft van augustus. Deze pruim is zelfbestuivend maar produceert het beste met één van deze bestuivers: Reine Victoria of Opal.

 

 

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Reine Claude d’Oullins is een pruimenboom met heerlijke zoete pruimen. Doordat de boom een zelfbestuiver is heeft hij geen andere bomen nodig om goed te kunnen groeien. Wel krijgt u een rijkere oogst wanneer u een geschikte bestuiver aanplant. De Reine Victoria of Opal zijn hier erg geschikt voor.  In het voorjaar bloeit de pruimenboom met witte bloesem. Daarna groeien de pruimen aan de boom. In augustus is het tijd om te plukken. De pruimenboom Reine Claude dOullins groeit het liefst in een voedingrijke grond. Let wel op dat de grond niet te vochtig is. Zorg dus eventueel voor een goede afwatering. Zonneschijn is wenselijk.

Lees meer
Snoei de pruimenboom tussen april en september. Na de oogst, rond augustus/ september kunt u de boom uitdunnen. Snoei nooit in de winter. De boom heeft dan niet genoeg tijd om te herstellen. Snoei op een warme dag wanneer het niet gaat regenen. Zo kan de boom goed herstellen. Geef in de zomer wat mest en om het jaar kunt u wat kalk strooien. Hier zal de boom u erg dankbaar voor zijn!
Lees meer
Direct na aanplanten heeft de pruimenboom voldoende water nodig. Zo kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. In de eerste periode na aanplanten is het hierdoor ook belangrijk dat de pruimenboom met regelmaat water krijgt. Geef daarom tijdens droogte van één week een emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten is water geven alleen nodig wanneer het langdurig droog en warm is, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Graaf een ruim gat waar de wortels van de pruimenboom gemakkelijk inpassen. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels? Verwijder deze dan niet. Wanneer u dit wel doet beschadigt u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon mee geplant worden. Zet de plant in het aanplantgat. Meng de uitgegraven aarde met een halve zak Vivimus fruit. Deze bodemverbeteraar zal er voor zorgen dat de pruimenboom een goede start zal krijgen. Vul hier het aanplant gat mee op en druk goed aan. Plaats twee palen, één aan elke zijde van de boom, om scheewaaien te voorkomen. (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm). Verbind de palen met de boom met boomband en nagels. Alle bijhorende producten kunt u vinden op op onze webshop bij accessoires. Zo koopt u gemakkelijk alles wat u nodig heeft.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pruimenboom 'Reine Claude dOullins'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!