Perenboom Gieser Wildeman

Pyrus communis'Gieser Wildeman'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Gieser Wildeman is een groen/bruine stoofpeer, het bekendste stoofperenras van ons land en ook de lekkerste. Het vruchtvlees van de Gieser Wildeman is korrelig en wit en kunnen wel een half jaar bewaard worden. De Gieser Wildeman is zelfbestuivend maar kan ook bestoven worden door: Conference en Beurre Hardy

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

Wie kent ‘m niet? De heerlijke Gieser Wildeman peren! De Bruine stoofpeer is de bekendste soort in Nederland. Naast de peren heeft deze boom echter nog meer sierwaarde, namelijk de bloesem. In het voorjaar komt er grote witte bloesem aan de perenboom die uw tuin siert. Deze bloesem is niet alleen populair bij de mens maar ook zeker bij dieren zoals bijen, vlinders en vogels. Daarna zullen er stoofperen aan de boom groeien. Deze stoofperen kunt u in de maand oktober plukken. Deze peren hebben een lange bewaartijd. De Gieser Wildeman is een zelfbestuiver, wat betekend dat de boom geen andere soort nodig heeft om vruchten te kunnen geven. Een andere bestuiver kan wel gebruikt worden voor een rijkere oogst. Zo is een goede bestuiver voor de Gieser Wildeman de Conferen of Beurre Hardy perenboom. Bekijk de Bestuivingslijst voor meer informatie. De Gieser Wildeman perenboom staat het liefst op een zonnige, niet te vochtige standplaats. Zorg dus eventueel voor een goede afwatering.

Lees meer
Een perenboom snoeien doet u in de nazomer, net na de pluk in de zomer. Snoei dus direct na de oogst de boom. Kort gevormde takken kunt u tot op 20 cm afsnoeien, dit doet u ook met de hoofdstam. Dit is een jaarlijks klusje. Na deze snoei zal er waterlot ontstaan, deze kunt u in de zomer weer verwijderen. Ook dunt u rond mei/ juni de vruchten uit. Zo zorgt u voor een betere kwaliteit peren en voorkomt u takbreuk. Begin niet te vroeg met uitdunnen, de boom doet dit namelijk zelf ook al. Bemest na het snoeien de perenboom.
Lees meer
In de eerste periode na aanplanten is het raadzaam om de perenboom structureel water te geven. Geef echter nooit water tijdens vorst. Wanneer het één week (zo goed als) droog geweest is kunt u één emmer water over de grond gieten. Giet het water altijd rustig over de grond zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Wanneer het niet alleen droog maar ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus Fruit. Deze bodemverbeteraar kunt u vinden bij onze accessoires. Vivimus zorgt er voor dat uw boom de juiste start krijgt om goed te kunnen groeien. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus Fruit en vul hiermee het aanplant gat op. Ook is het belangrijk dat wanneer er een jute zak of ijzeren korf om uw plant zit, u deze niet verwijderd. Hierdoor voorkomt u onnodige wortelschade. Druk na het aanplanten de bodem goed aan en geef voldoende water zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. Plaats twee boompalen, één aan elke zijde, op 30/40 cm afstand van de stam van de perenboom. Verbind de palen met de boom door gebruik te maken van boomband en nagels. Deze producten kunt u vinden op onze website onder het kopje accessoires. Hierdoor voorkomt u dat de boom scheef waait en de wortels afscheuren.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Gieser Wildeman
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!