Perenboom Valse IJsbout

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Valse IJsbout is een middelgrote,groene,zoete stoofpeer. De Valse IJsbout is een zeer oud perenras en blijven tot december aan de boom hangen. De Valse IJsbout is op zijn lekkerst als hij een nachtvorst heeft meegemaakt. Goede bestuivers voor de Valse Ijsbout zijn Beurre Hardy, Conference en Triomphe de Vienne.

 

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

De Valse IIsbout perenboom is een perenboom waar heerlijke zoete stoofperen aan groeien. Deze peren blijven tot lang in december aan de boom hangen. Dit is dan ook één van de weinige fruitsoorten die op hun lekkerst zijn wanneer ze nachtvorst hebben meegemaakt. Vóórdat de groene stoofperen aan de boom komen zal er eerst prachtige, grote witte bloesem aan de takken komen. Deze middelgrote stoofpeer is goed te bewaren en heeft een heerlijke zoete smaak. De Valse IJshout is echter niet zelfbestuivend en heeft dus bestuiver nodig om peren te kunnen groeien. Goede bestuivers voor deze perenboom zijn de Beurre Hardy, Conference en Triomphe de Vienne. Bekijk de hele Bestuivingslijst voor meer informatie. Plant de Perenboom Valse IJsbout op een lichte, niet te vochtige standplaats, dit zal de groei namelijk belemmeren. Rond November-december is het tijd om deze stoofperen te gaan plukken en te genieten van de heerlijke smaak!

Lees meer
Appels met peren vergelijken is niet vaak de bedoeling, maar wel wanneer het op snoeien aankomt. Appel- en perenbomen worden namelijk op dezelfde manier gesnoeid. Zo is er de wintersnoei en de zomersnoei. Halverwege de winter is het tijd voor de wintersnoei. Tijdens deze snoei kort u gevormde takken in op ongeveer 20 cm en kort u de hoofdstam in. Door de wintersnoei zal de boom in de zomer waterlot ontwikkeld hebben. Tijdens de zomersnoei (rond juni) dient u dan ook het waterlot te verwijderen. Ook kunt u in de zomer de perenboom uitdunnen op twee vruchten per rozet.
Lees meer
Direct na aanplanten dient u voldoende water te geven aan de perenboom. Zo kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. In de eerste periode na aanplanten is het hierdoor ook belangrijk dat de perenboom met regelmaat water krijgt. Geef daarom tijdens droogte van één week een emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten is water geven alleen nodig wanneer het langdurig droog en warm is, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus fruit. Dit is een bodemverbeteraar die u kunt mengen met de uitgegraven grond. Dit zal zorgen voor een goede start. Wanneer in jute zak of ijzeren korf om de wortels zit van de perenboom, dient u deze te laten zitten. Wanneer u deze verwijderd kunt u de wortels beschadigen en vervalt uw hergroeigarantie. Maak gebruik van twee boompalen en plaats één aan elke zijde van de boom. Hiermee voorkomt u dat de perenboom zal scheefwaaien. Voor een hoogstam boom gebruikt een paal van 220 cm en voor een laag stamboom gebruikt u een paal van 150 cm. De palen verbindt u met een boom door middel van boomband en nagel. Al deze producten kunt u ook in onze webshop vinden. Druk na het aanplanten in de grond goed aan en geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Valse IJsbout
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!