Perenboom Triomphe de Vienne

Pyrus communis 'Triomphe de Vienne'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Triomphe de Vienne is ontzettend populair en geliefd door zijn grote, zoete en zeer sappige peren. In het voorjaar groeien de takken vol met schitterende witte bloesem, daarna groeien de grote groen/bruine peren, die vanaf half augustus plukrijp zijn!

Onze voordelen:

Bestuivers

De Pyrus communis ‘Triomphe de Vienne’ is een populaire en geliefde perenboom. Zijn populariteit heeft deze peer te danken aan zijn grote, zoete, zeer sappige vruchten. In het voorjaar kun je genieten van schitterende witte bloesem, daarna komen de grote groen/bruine peren. Vanaf half augustus zijn de heerlijke peren rijp voor het plukken! Eet deze peer lekker uit het vuistje, of verwerk hem in een salade of dessert. Let er wel op dat deze geliefde peer niet zelfbestuivend is. Geschikte bestuivers zijn de Conference en Doyenne du Comice. De Triomphe de Vienne heeft een sterke, opgaande groeiwijze en wordt tussen de 8 en 12 meter.

Krijg jij ook al trek in een heerlijke zoete peer? De Perenboom Triomphe de Vienne online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen perenboom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Deze perenboom is vrij makkelijk te verzorgen, maar heeft wel een paar aandachtspuntjes. Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor kruisbestuiving, anders kan hij weinig tot geen vruchten produceren. Geschikte bestuivers voor deze peer zijn de Conference en Doyenne du Comice. Verder is het belangrijk dat je perenboom genoeg water en voeding krijgt om goed te kunnen groeien. Probeer de bodem licht-vochtig te houden, vooral tijdens het groeiseizoen (voorjaar en zomer). Geef bij warm weer gerust water vaker water. Ook is het aan te raden om je perenboom jaarlijks te bemesten. De Triomphe de Vienne bemesten kun je het beste doen in de herfst. Groeien er heel veel peren aan je boom? Bemest dan een keer extra in de zomer.

Door je perenboom te snoeien, zorg je ervoor dat je boom jong en vitaal blijft. Het beste moment om deze Triomphe de Vienne te snoeien is in de winter (liefst februari), wanneer het niet vriest. Je boom zit dan in rust en heeft dus genoeg energie om te kunnen herstellen van de snoei, voordat het groeiseizoen weer begint. Belangrijk is om te onthouden dat je perenboom een evenwichtige kroon moet vormen, met niet teveel gesteltakken. Ook zal een peer vruchtlot (spoortjes) moeten vormen, anders kunnen er geen vruchten groeien. Houd er sowieso rekening mee dat een perenboom pas na 6 tot 8 jaar vruchten kan geven.

Lees meer

Vooral het eerste jaar na aanplant is het belangrijk om je perenboom structureel water te geven. Deze tijd heeft jouw Triomphe de Vienne nodig om goed te kunnen wennen in de tuingrond. Geef iedere week een emmer water, tenzij er al veel regen is gevallen. In het groeiseizoen (voorjaar en zomer) is het vaak warm buiten, geef dan gerust wat vaker water. Zodra je boom goed geworteld heeft, hoef je alleen nog water te geven bij warmte en droogte.

Lees meer

Als je deze perenboom gaat aanplanten is het belangrijk om te zorgen voor een vruchtbare, goed vochtdoorlatende bodem. Zolang je tuingrond hieraan voldoet, zal je peer goed kunnen groeien. Wil je zeker zijn van de beste start voor jouw Triomphe de Vienne? Meng dan wat speciale Vivimus fruit aan door je tuingrond. Deze speciale grondsoort maakt je tuingrond een stuk luchtiger én voedzamer, waardoor je peer dus beter kan gaan groeien! Qua standplaats kun je het beste een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw) aanhouden. Voor fruitbomen geldt: hoe meer zonlicht de vruchten krijgen, des te zoeter zullen ze smaken!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Triomphe de Vienne
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!