Perenboom Beurre Hardy

Pyrus communis 'Beurre Hardy'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De 'Beurre Hardy' is een oud en populair ras. Geniet van beeldschone witte bloesem in het voorjaar, en van heerlijk zoete en sappige peren in september. 

Onze voordelen:

Bestuivers

De Pyrus communis ‘Beurre Hardy’ is een oud en populair ras, ook voor de particuliere tuin. Deze perenboom heeft een sterke groei en is goed te herkennen aan zijn grote donkergroene, opgekrulde bladeren. Niet alleen zijn bladeren zijn groot, maar ook zijn bloesem én zijn vruchten. In het voorjaar groeien de takken vol met grote witte bloemen, die je tuin direct voorzien van een heerlijke lente-sfeer. Na de bloesem focust je Beurre Hardy op de groei van zijn smaakvolle peren. Deze zoete en sappige peren hebben groen/bruine kleur en zijn plukrijp vanaf september. De Beurre Hardy is niet zelfbestuivend, geschikte bestuivers zijn Doyenne du Comice en Gieser Wildeman.

Wil jij overheerlijke handperen kunnen plukken uit je eigen tuin? De Perenboom Beurre Hardy online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen peer uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van je perenboom is eenvoudig. De Beurre Hardy is een sterk en oud ras die, zolang de bodem voedzaam en niet te vochtig is, goed kan groeien. Het is belangrijk om je peer het eerste jaar na aanplant regelmatig te voorzien van water. Deze tijd heeft je perenboom nodig om goed te kunnen wortelen in de bodem. Om de groei van je boom (en uiteraard zijn vruchten) te stimuleren, raden wij je aan om hem ieder jaar wat organische mest te geven. De Perenboom Beurre Hardy bemesten kun je het beste doen rond maart of april, hiermee houd je ook zijn weerstand hoog.

Het snoeien van je perenboom is belangrijk, hiermee zorg je er namelijk voor dat je boom gezond en jong blijft. Misschien wel het belangrijkste aandachtspunt is het zorgen voor een mooie open kroon. Door de kroon open te houden kan er genoeg zonlicht bij alle takken komen. Hoe meer zonlicht je peren krijgen, des te zoeter zullen ze smaken! Snoei ook altijd dode, zieke of beschadigde takken zo snel mogelijk weg, dit houd je boom jong en gezond! Je Perenboom Beurre Hardy snoeien kun je het beste doen in de winter, wanneer de boom in rust zit. De groei van je boom staat dan stil én bovendien kun je dan zijn vorm het beste zien.

Lees meer

Om te kunnen genieten van heerlijke zoete handperen is het belangrijk om je perenboom, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig van water te voorzien. Geef de Beurre Hardy iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. Is het erg warm en/of droog in het voorjaar of in de zomer? Geef dan gerust vaker water. Probeer de grond onder je peer altijd licht-vochtig te houden. Na het eerste jaar zijn de wortels van je Beurre Hardy goed gewend aan de bodem, dan hoef je alleen nog te bewateren bij langere warmte en droogte.

Lees meer

De Beurre Hardy is een populaire peer die in vrijwel alle grondsoorten kan groeien. Het belangrijkste om te onthouden is dat de bodem niet te vochtig mag zijn. Om zeker te weten dat je tuingrond voedzaam en vochtdoorlatend genoeg is, raden wij je aan een bodemverbeteraar als Vivimus voor fruit toe te voegen. Deze voedingsrijke en luchtige grondsoort zorgt ervoor dat je tuingrond het overtollige water beter kan afvoeren (doorlaten). De beste standplaats is, voor fruitbomen als deze Perenboom Beurre Hardy, een zonnige plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw). 

TIP: Om te zorgen dat je Perenboom goed recht groeit, is het belangrijk om boompalen te plaatsen naast je boom. Plaats aan beide zijden één boompaal en bevestig deze met boomband. 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Beurre Hardy
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!