Perenboom Williams

Pyrus communis 'Williams'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Williams is een geel/groene zoete grote handpeer vol aroma. Is goed resistent tegen schimmelziekten en is zeer bekend om zijn verwerking in de Poire Williams (een kleurloze brandewijn). De peer Williams is een middelmatig sterke groeier, de vruchtbaarheid is goed en regelmatig. De peer Williams is zelfbestuivend maar kan ook bestoven worden door: Clapp's Favourite en Doyenne du Comice

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

In het voorjaar siert de boom met prachtige witte bloesem. Daarna zullen de geel/groene handperen aan de boom groeien. De Williams peer is een zoet handpeer met veel aroma. De boom is een middelmatige, sterke groeier die goed resistent is tegen schimmelziekten. De Williams perenboom is zelfbestuivend waardoor hij geen bestuiver nodig heeft om vruchten te kunnen geven. Hierdoor kan de boom ook goed in kleinere tuinen staan. Een andere bestuiver kan wel voor een rijkere oogst zorger. Goede bestuivers voor de Williams perenboom zijn de Clapp’s Favourite en de Doyenne du Comice. Plant de Williams perenboom op een lichte, niet te vochtige standplaats.

Lees meer
Snoei de Williams perenboom zowel in de winter als in de zomer. Snoei laat in de winter, wanneer het niet vriest. De boom is dan kaal en hierdoor kunt u goed de vorm van de boom zien. Tijdens de wintersnoei kunt u daarom goed de hoofdstam en gevormde takken inkorten. Tijdens de zomersnoei snoeit u het waterlot en de dode- of beschadigde takken. Bemest na het snoeien de boom.
Lees meer
Geef direct na het aanplanten voldoende water. Zo kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. Het eerste jaar na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Wanneer het gedurende één week droog is, kunt u één emmer water rustig over de bodem gieten. Is het warm én droog, dan kunt u dit twee tot drie keer per week doen. Geef nooit water tijdens vorst periodes. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige warme en droge periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Graaf een ruim gat waar de wortels of kluit van de boom goed inpassen. Maak de grond goed los zodat er geen water in blijft staan. Gebruik tijdens het aanplanten Vivimus Fruit. De bodemverbeteraar kunt u mengen met de uitgegraven grond en het aanplant gat met de boom hiermee aan vullen. Zo krijgt de boom een extra steuntje in de rug voor een goede start. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels of kluit van de boom? Deze dient u niet te verwijderen. Doet u dit wel, dan beschadigt u mogelijk de wortels en vervalt uw hergroeigaranatie. Voorkom dat de boom scheef waait en plaats twee boompalen, één aan elke zijde, naast de boom. Voor een hoogstam boom gebruikt u een paal van 220 cm en voor een lage stam gebruikt u een paal van 150 cm. De palen verbindt u met een boom door middel van boomband en nagel. Alle producten en toebehoren kunt u vinden onder accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Williams
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!